Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 22 юли 2014 г.
Мекиците на Иван Пейчев
При Ванката ги видях в неговият блог "Добър апетит с Peych!"
Благодаря за невероятните мекички Ванка .
Обожавам да влизам при теб, защото много неща може да научи човек!
Ето рецептата натюр.
Продукти:
Около 500-550гр.- брашно,
1 - яйце,
1/2 ч.л.- захар,
1/2 ч.л.- сол,
1/2 ч.ч - смес от прясно мляко и вода,
200гр. - кисело мляко,
1/2 ч.л. - сода бикарбонат,
20гр.- прясна мая./или 1пакет суха -7гр./
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Прясната мая се размива в малко топло прясно мляко и захарта.
От всички продукти се омесва тесто.
Содата се слага в киселото мляко да се угаси и след това в брашното.
Омесеното тесто трябва да престои 10-12часа в хладилник.
Най-добре е да се замеси вечерта и на сутринта е готово.
Тестото издържа няколко дена в хладилник.
Пържат се в олио.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Браво на майсторката! И благодаря за доверието!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ванка ,много сполучлива рецепта.
ИзтриванеПоздрави!
Чудесни са тези мекици. Майка ми ги приготвя често по тази рецепта като понякога в сместа добавя и 200 г настъргано сирене - стават неустоимо вкусни особено, ако сиренето е домашно козе...
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Зиче, че ми напомни да ги приготвя и аз утре за закуска.
Вили, ще опитам и със сиренце непременно мила! :)
ИзтриванеI call this kind of dough, " crazy dough" and is so versatile that you can make anything from it; bread, rolls. Yours looks so yummy.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Зори! Наистина ,че тестото е лудо особено в хладилника когато е :)))
ИзтриванеИ аз много харесвам предложенията му. Страхотни мекички, Зиче, такива пухкавелки! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Катенце!
Изтриване