Последователи

събота, 13 септември 2014 г.

Мариновани камби




Рецептата е на Селма и е много ,много вкусна!
Селма искрени благодарности за невероятната рецепта.




Направо ви я копирам за да не се губи оригинала.

1 ч.ч за тази рецепта е равна 250 мл.

1 кг камби
1/2 ч.ч. оцет -125мл.
1/2 ч.ч. олио -125мл.
1/2 ч.ч. вода -125мл.
1/2 ч.ч. захар -125мл.
щипка(,не повече) сол
щипка черен пипер на зърна(може и смлян)
3-4 скилидки чесън

Камбите се измиват,почистват се и се срязват на 4 или ,ако са много едри , на 6 .
В дълбок тиган се разбъркват олиото,оцетът,водата,захарта и щипката сол .
Слагат се на котлона .
Когато тази смес започне да завира,в нея се изсипват камбите.Изцедете ги хубаво преди това , за да не пръскат.
Така се задушават около 15 минути ./аз по малко ги държах/
Към края на готвенето към тях се прибавят нарязани на 2-4 скилидките чесън и пиперът.
Много важно!!!
Камбите трябва да останат малко твърдички,да запазят формата си и в никакъв случай да не се разкашкат !
Проверявайте ги за готовност с виличка,ако влиза лесно , край на готвенето!


Ако решите да ги затворите в буркани .
За това количество продукти ще ви потрябват 2 буркана по 750 мл.
Измивате добре бурканите и ги слагаме във фурната на решетката да се затоплят
Същото правите и с капачките .
Като са готови камбите се слагат в празен буркан!
И така...... Като са готови камбите пълните в горещите буркани и горещите камби.
И ги заливате със сместа , в която ги задушавахте да е вряла.
Разпределяте я по равно за всеки буркан .
Хубаво е сместа да покрива камбите изцяло.
РАБОТЕТЕ С РЪКАВИЦИ ,ЗАЩОТО ПАРЯТ БУРКАНИТЕ!!!
Затваряте плътно капачките и обръщате бурканите с капачките надолу.
Оставяте ги да престоят така поне 1 денонощие .
После  бурканът се обръща обратно и се прибира на тъмно до идването на зимата .
Страхотно вървят със сиренце!


5 коментара:

  1. Отговори
    1. Аз един буркан изядох ,много вкусни станаха.

      Изтриване
    2. Здравче, направих ги! Два пъти по една доза, мисля да потретя! :) Благодаря ти за рецептата!
      Прегръдка!

      Изтриване
  2. Благодаря за рецепттата!
    Обожавам камби!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...