Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
понеделник, 22 септември 2014 г.
ПАМУК КИФЛИЧКИ със пестил и сирене
Рецептата от памук погачата с известни изменения от мен сътворих ,ето тези пухкавелки и безумно вкусни кифлички.
Горещо препоръчвам ,да се насладите и вие на вкуса им!
На тези на които им е писнало от памук рецептите и злобеят по групите ,и на тях я препоръчвам от все сърце!!!
1ч.ч.=(240 мл)
продукти
1 ч.ч. . топло прясно мляко
1 ч.ч. - топла вода
1 ч.ч. - олио
7 с.л. -захар
1 ч.л. -сол
½ пак. (20 г) прясна мая /или 1бр 7гр.-суха/
около килограм брашно
1 жълтък за намазване
мармалад по желание ,аз използвах пестил
сирене за солените кифлички
семена за поръсване
Начин на приготвяне:
Маята и 1 с.л. захар се разтварят във водата.
Ако е суха направо се сипва в брашното.
В купа се слагат 3 ч.ч. от предварително пресятото брашно.
В кладенче в средата се сипва сместа с маята, млякото, олиото.
Сипва се захарта и солта.
Разбърква се с лъжица.
Меси се до средно меко и еластично тесто като постепенно се добавя от останалото брашно.
В машината си знаете как се меси, аз в машина я замесих като сложих всички продукти и месих ,да не маже под бъркалките и да се събере тестото на топка.
ОФОРМИХ ВЕДНАГА!!!
Разделих тестото на 2 топки и разточих на тънко голям кръг.
Нарязах на дълги и тесни триъгълници.
ЕТО ТАКА
Слагаме мармалада в широкият край на триъгълника и завиваме крайчетата за да не изтече мармалада
ТАКА
започваме да навиваме като леко издърпвам тънкия край да се разтегли
ТАКА
готовата кифличка
Редят се в тава, покрита с хартия за печене,както е показано
ТУК
Втасват 40-50 минути на топло или завито с кърпа във фурната на 50 градуса.
Хубаво изчакайте да удвои обема си и тогава печете!!!
Мажат се с жълтък.
Ръси се със семена.
Това са солените със сиренето
Пекат се при 180°C за около 30- 40 минути.
Хубаво препечете да стане хрупкава коричката ,а вътре да са пухкави!!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Аааа страхотни кифлички!
ОтговорИзтриванеДа ти е жал да ги хапнеш.
Aura, божествени са ,но всичките изчезнаха за минути ...
ИзтриванеБлагагодаря ти,Зиче!И поредната хубава рецепта поднесена с мерак и красота.:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Бойче!
ИзтриванеОоо, блаженство, Зиче! Златни ръце имаш, за пореден път го казвам! :)
ОтговорИзтриванеИ никога не се бях сещала така да завия пълнежа в кифличките, а след това да навивам на рулце. Ето нещо ново и много практично за мен!
Поздрави, Зиче, и хубав ден!
Гери, сърдечно благодаря ..ти никога не ме подминаваш и да ми напишеш мила дума . Аз винаги така завивам когато е с мармалад ,защото нали знаеш как тече като се пекат? Та пробвай така няма проблем всичко си остава вътре.
ИзтриванеПрегръдки от мен миличка!
Зиче-майсторице;) Грабвам децата и идвам ( май всички у дума обожават такива кифлички). Поздрави!
ОтговорИзтриванеМъхче, на драго сърце ще ви посрещна и кифлички ще има на корем... ах колко ще е хубаво!!!!
ИзтриванеПрегръдки!
Божествени
ОтговорИзтриванеНаправих ги вчера,........
ОтговорИзтриванеНяма вече.Зиче ПОКЛОН.
Браво на вас добре сте се справили :) Много се радвам ,че съм била полезна!
ИзтриванеПоздрави!
здравейте!много хубави кифлички,изглеждат превъзходно.А да попитам како използваме сухата мая като правим тестото използваме ли водата и прясното млякко
ОтговорИзтриванеDessykpopgirl Jung НЕЩО не разбрах въпроса ви?
ИзтриванеМаята ЖИВАТА и 1 с.л. захар се разтварят във водата.
Ако е суха направо се сипва в брашното.
тестото без вода и мляко няма как да стане!
Благодаря за рецептата получиха се,но имам въпрос.
ОтговорИзтриванеПонеже се получи голямо количество тесто половината го замразих.
Дали ще става за нещо или съм го прецакала и трябва да го изхвърля?
Здравейте,Зиче!Кифличките ви изглеждат страхотно!Браво!Такава изкусителна наслада за окото,представям си какъв аромат се носи наоколо!!!Ще ги опитам и ще споделя...Поздравления,Зиче!
ОтговорИзтриванеМного са хубави ,наистина,БЛАГОДАРЯ!
Изтриване