Последователи

понеделник, 22 септември 2014 г.

ПАМУК КИФЛИЧКИ със пестил и сирене






Рецептата от памук погачата с известни изменения от мен сътворих ,ето тези пухкавелки и безумно вкусни кифлички.
Горещо препоръчвам ,да се насладите и вие на вкуса им!
На тези на които им е писнало от памук рецептите и злобеят по групите ,и на тях я препоръчвам от все сърце!!!




1ч.ч.=(240 мл)
продукти

1 ч.ч. . топло прясно мляко
1 ч.ч. - топла вода
1 ч.ч. - олио
7 с.л. -захар
1 ч.л. -сол
½ пак. (20 г) прясна мая /или 1бр 7гр.-суха/
около килограм брашно
1 жълтък за намазване
мармалад по желание ,аз използвах пестил

сирене за солените кифлички
семена за поръсване




Начин на приготвяне:

Маята и 1 с.л. захар се разтварят във водата.
Ако е суха направо се сипва в брашното.
В купа се слагат 3 ч.ч. от предварително пресятото брашно.
В кладенче в средата се сипва сместа с маята, млякото, олиото.
Сипва се захарта и солта.
Разбърква се с лъжица.
Меси се до средно меко и еластично тесто като постепенно се добавя от останалото брашно.
В машината си знаете как се меси, аз в машина я замесих като сложих всички продукти и месих ,да не маже под бъркалките и да се събере тестото на топка.
ОФОРМИХ ВЕДНАГА!!!
Разделих тестото на 2 топки и разточих на тънко голям кръг.
Нарязах на дълги и тесни триъгълници.
ЕТО ТАКА



Слагаме мармалада в широкият край на триъгълника и завиваме крайчетата за да не изтече мармалада
ТАКА



започваме да навиваме като леко издърпвам тънкия край да се разтегли
ТАКА



готовата кифличка



Редят се в тава, покрита с хартия за печене,както е показано
ТУК



Втасват 40-50 минути на топло или завито с кърпа във фурната на 50 градуса.
Хубаво изчакайте да удвои обема си и тогава печете!!!
Мажат се с жълтък.
Ръси се със семена.



Това са солените със сиренето



Пекат се при 180°C за около 30- 40 минути.
Хубаво препечете да стане хрупкава коричката ,а вътре да са пухкави!!!









14 коментара:

  1. Аааа страхотни кифлички!
    Да ти е жал да ги хапнеш.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Aura, божествени са ,но всичките изчезнаха за минути ...

      Изтриване
  2. Благагодаря ти,Зиче!И поредната хубава рецепта поднесена с мерак и красота.:)

    ОтговорИзтриване
  3. Ооо, блаженство, Зиче! Златни ръце имаш, за пореден път го казвам! :)
    И никога не се бях сещала така да завия пълнежа в кифличките, а след това да навивам на рулце. Ето нещо ново и много практично за мен!
    Поздрави, Зиче, и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, сърдечно благодаря ..ти никога не ме подминаваш и да ми напишеш мила дума . Аз винаги така завивам когато е с мармалад ,защото нали знаеш как тече като се пекат? Та пробвай така няма проблем всичко си остава вътре.
      Прегръдки от мен миличка!

      Изтриване
  4. Зиче-майсторице;) Грабвам децата и идвам ( май всички у дума обожават такива кифлички). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, на драго сърце ще ви посрещна и кифлички ще има на корем... ах колко ще е хубаво!!!!
      Прегръдки!

      Изтриване
  5. Направих ги вчера,........
    Няма вече.Зиче ПОКЛОН.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Браво на вас добре сте се справили :) Много се радвам ,че съм била полезна!
      Поздрави!

      Изтриване
  6. здравейте!много хубави кифлички,изглеждат превъзходно.А да попитам како използваме сухата мая като правим тестото използваме ли водата и прясното млякко

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Dessykpopgirl Jung НЕЩО не разбрах въпроса ви?

      Маята ЖИВАТА и 1 с.л. захар се разтварят във водата.
      Ако е суха направо се сипва в брашното.
      тестото без вода и мляко няма как да стане!

      Изтриване
  7. Благодаря за рецептата получиха се,но имам въпрос.
    Понеже се получи голямо количество тесто половината го замразих.
    Дали ще става за нещо или съм го прецакала и трябва да го изхвърля?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...