Последователи

вторник, 12 януари 2016 г.

Фалшива "шкембе" чорба с гъба Кладница



ПРОДУКТИ 

500 гр.- гъби кладница
2ч.ч.-вода
1л. -прясно мляко
70 -80гр. -масло
3 -4с.л.- брашно с малко водичка на каша
сол на вкус


за застройка
3 с.л. -кис.мляко
1 -яйце


за подправка при сервиране
3-4 с.л. -олио
1 с.л.-червен пипер

1 ч.л. лют червен пипер
счукан чесън и оцет




Гъбите се измиват и отцеждат от водата.
Отстранява се дебелата част на пънчетата (тя е по-жилава) и се нарязват на малки парчета.
В тенджера се разтопява маслото, добавят се гъбите и се разбърква добре, докато гъбите омекнат и пуснат соса си.
Прибавя се водата и прясното мляко да поври около 10 мин.
Почваме да прибавяме брашнената каша до желаната гъстота..
Когато вече сме отместили тенджерата от котлона се разбива яйцето със киселото мляко и се застройва.



Олиото се запържва с троха хляб и се оставя да изстине почти и тогава се слага червения пипер за да не загори.
При сервиране сипвам по една лъжица в шкембето .

Сервирайте "шкембе" чорбата със счукан чесън, разбъркан с оцет и отделно  поръсете с лют червен пипер.




3 коментара:

  1. Здравче,
    не съм ползвала тази гъба, но се е получила чудесна шкембе - чорба макар и без месо.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елена, много хубава стана и даже малките не познаха ,,че не е истинско шкембе...Опитай ,няма да съжаляваш!
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Не е с истинко шкембе,но съм сигурна че е било вкусно.Аз правих със свински крачета и стана страхотия...
      Прегръдки ,Зиче!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...