

продукти за една голяма тава
1/2 п. - точени кори
1ч.ч./200мл./ - ориз
2ч.ч. -настъргана тиква
4 бр -яйца
1с.л.равна-сол
1ч.л.-захар
200 гр -краве масло

приготовление:
В съд с вода и малко олио се слага оризът да се свари докато поеме водата но без да се развари.
Като поизстине се прибавят яйцата настърганата тиква,солта,захарта и хубаво се обърква.

обилно се намаслява тава,и малко олио се сипва за да не залепва кората

Слагат се 3 кори така, че да излизат извън стените на тавата.
Изсипва се сместа ,изравнява се хубаво и се загръщат краищата на корите , слага се отгоре отново 3 кори като капаче.
Клина се пече на печка, или във фурната ,но само долният реотан да е включен.
След като се опече от едната страна се прехвърля в друга тава пак обилно намазана с масло за да се опече и от другата.
Отгоре се маже обилно с масло.
След опичането и изваждането от фурната се завива с кърпа за да се задуши.

Здравче,
ОтговорИзтриванепрекрасен родопски специалитет.Много вкусно и изкушаващо предложение.Ще го изпробвам задължително.
Поздрави !
Елена уникален вкус има и аз го обожавам точно този ,от всички видове клин.
ИзтриванеБлагодаря ,че намина ,миличка!