![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSwiYoU5xzqd8uKYetj1ACAbk7dU0kd7JnojSyhWajH101tGuDZq712FtjMe-vqeT3grlStrickVIccSOjxSuNpIOyElFTodX51ximRw8z0Tk5M9stGVxckGXEFaTfS4BAXAPzGIkBcdBG/s640/IMG_20151013_120416.jpg)
ПРОДУКТИ
500 гр.- гъби кладница
2ч.ч.-вода
1л. -прясно мляко
70 -80гр. -масло
3 -4с.л.- брашно с малко водичка на каша
сол на вкус
за застройка
3 с.л. -кис.мляко
1 -яйце
за подправка при сервиране
3-4 с.л. -олио
1 с.л.-червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
счукан чесън и оцет
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG4vwGcfHYtGqSZiaP5wxiP7DPJxbC0NExi72LBl4wf0lvZP-yHjJ72SA4yxA8dxwiRBpF3dD71ARKtfgxhgmVuvE2Uj5VRXkQ4VcaEpJ35z7e3q2efOzAWG89z0IcruvmcMq1-e0E2bfM/s400/IMG_20151013_120444.jpg)
Гъбите се измиват и отцеждат от водата.
Отстранява се дебелата част на пънчетата (тя е по-жилава) и се нарязват на малки парчета.
В тенджера се разтопява маслото, добавят се гъбите и се разбърква добре, докато гъбите омекнат и пуснат соса си.
Прибавя се водата и прясното мляко да поври около 10 мин.
Почваме да прибавяме брашнената каша до желаната гъстота..
Когато вече сме отместили тенджерата от котлона се разбива яйцето със киселото мляко и се застройва.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6LkIX-C1z7BfH31nptCcvzsfzuU3sBJk-CRfXG5iZDDY2nwVQW8F1lOa445yL8yHGJhrUZDdg0kjHyK8T2ThIByhhlxZs-cavE4hV8i0xc7AKtu5pNg8gW7pFnNvJHjMmvPYtCtjAA8VV/s320/IMG_20151013_120502.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0oRPWXMLxgPVCl7ZNvmKSww5vEuROsq2_LuG33r9kUjB6y-c1H16rmY4ccla_XtjCbIl7qvN0j8ZiHE8i3HvUzCGQImx5h-sWGw9ldCNVX4iRJc_j3w_leKm1LXv-CzC9UZV7D18zQQuO/s320/IMG_20151013_120607-001.jpg)
Олиото се запържва с троха хляб и се оставя да изстине почти и тогава се слага червения пипер за да не загори.
При сервиране сипвам по една лъжица в шкембето .
Сервирайте "шкембе" чорбата със счукан чесън, разбъркан с оцет и отделно поръсете с лют червен пипер.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj0bx_pIx7lPOIhVa_QHlpG2D04-BiDSvpYfd5Q7dNqeT_CLyGAisToAgl_YqzAak2aZPOCsL-8Vs4eQpa3ZeIWYcXp_174H7AOPi4EPGkDkoUVTjFcQP6tt1j51imaygG1FVhpLnwr-U1/s640/IMG_20151013_120635-001.jpg)
Здравче,
ОтговорИзтриванене съм ползвала тази гъба, но се е получила чудесна шкембе - чорба макар и без месо.
Поздрави !
Елена, много хубава стана и даже малките не познаха ,,че не е истинско шкембе...Опитай ,няма да съжаляваш!
ИзтриванеПоздрави!
Не е с истинко шкембе,но съм сигурна че е било вкусно.Аз правих със свински крачета и стана страхотия...
ИзтриванеПрегръдки ,Зиче!