Последователи

събота, 22 октомври 2016 г.

ПУХКАВИ ГЕВРЕЦИ *****




Продукти за 11-12 геврека в зависимост от големината им

за тестото
250 мл- топла вода
4 с.л.с връх- захар.
1 ч.л.равна -сол.
1 -яйце
1 пакетче 7 гр. - суха мая/или 1/2 кубче -прясна/
50 мл.- олио /може и масло/.
500 гр- брашно

за потапяне на гевреците

¼ купа меласа или мед, /може и гъст ,захарен сироп и да се намаже със четка отгоре само/
разредено с вода но да е гъстичко не рядко.


сусам и маково семе за овалване/може и със захар да се поръсят ,без семена/






ПРИГОТВЯНЕ- СТЪПКА ПО СТЪПКА

Замесих тестото от горните продукти.Трябва да е меко!


Оставих да втаса /да утрои обема си/завито с кърпа във фурната на 50 градуса.


Когато втаса го разделих на равни топки без да го премесвам



всяка направих на фитил


и разрязах на две по дължина


Усуках фитилите и притиснах краищата да стане кръг.


Потопих геврека в готовият гъст сладък разтвор


и после овалях във сместа от сусам и маковото семе


Сложих ги в тавата от фурната на която постлах хартия за печене


НЕ чаках отново да втаса ,а направо пъхнах във фурната.


Включих на 180 градуса и пекох до готовност.




ИЗТОЧНИК има видео

ГАЛЕРИЯ НА ГЕВРЕЦИТЕ



3 коментара:

  1. Просто са неустоими. Няма да си искам, защото съм сигурен, че вече са история ... По-добре да си спретна едни утре за закуска

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бате за минути изчезнаха толкова са хубави ,вярно ,че дозата е малка само 12 геврека но то не можеш да им устоиш.Следващият път двойна доза ще правя.

      Изтриване
  2. Любимият ми блог, любимите ми сполучливе рецепти! Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...