Последователи

сряда, 13 юни 2018 г.

ВИШНЕВО СЛАДКО




ПРОДУКТИ
Колкото череши толкова и захар.
Примерно 1 кг.- вишни ,и 1 кг.- захар.
1 чаша вода -ако веднага варите




Измих ги и извадих костилка с приспособление за вадене на костилки.
Поръсих със захарта в тенджерата в която ще варя сладкото и хубаво обърках и оставих до сутринта в хладилника да пуснат сока си.
АКО ВЕДНАГА ЩЕ ВАРИТЕ ТОГАВА СИПЕТЕ 1 чаша вода!!!
Сложих на котлона на средна температура, иначе ще кипне ....от време на време наблюдавах да не кипи.
Постоянно отпенвах от страните което се събираше.
Може да пробвате на чинийка за гъстотата на сладкото. Ако капката не се стича по чинията от страни ,значи е готово .Също така и последната капка от лъжицата когато капне на нокътя ви и стои като сълзичка е готово за гъстота.
на нокътя


Ето тука съм снимала и описала коя капка е правилната
това е на чинията под номера съм ги написала кое НЕ и кое е ДА


Така още топло налях в сухи буркани и затворих.
Не е нужна стерилизация.

2 коментара:

  1. Тази снимка с капките е супер ценна, много хубаво сега ще ме накараш и аз да си направя от вишни, само такова не съм правила! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Любче,и аз за първи път правя и съм очарована колко хубаво стана и ароматно ,с лек кисел вкус ...супер е!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...