Колкото ягоди толкова и захар.
Измих ги и поръсих със захарта в тенджерата в която ще варя сладкото и хубаво обърках.
Оставих в хладилника за една нощ да пусне сок.
Ако искате веднага да варите сложете, 50мл. вода, ако захарта ви е над килограм, ако е под килограм по малко водичка.
Сложих на котлона на средна температура и от време на време наблюдавах за да не кипне.
Постоянно отпенвах от страни, където се събира, пяната.
Може да пробвате на чинийка за гъстотата на сладкото. Ако капката не се стича по чинията от страни ,значи е готово .Също така и последната капка от лъжицата когато капне на нокътя ви и стои като сълзичка е готово за гъстота.
Капка на нокътя
Ето тука съм снимала и описала коя капка е правилната
това е на чинията под номера съм ги написала кое НЕ и кое е ДА
Сложих лимонена киселина 1/2 ч.л.
Хубаво разбърках да се стопи и варих още 5 мин.
Така, още топло налях в сухи буркани и затворих.
Не е нужна стерилизация.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар