Трябваше да пробвам няма начин да пропусна какво се получава от патладжан ,пък и сладко.
ЕЕЕ хареса ми и наистина е много вкусно .Не съжалявам ,че пробвах.
Опитайте и вие надявам се ,че и на вас ще ви хареса.
Продукти които аз сложих само за проба.
Излезнаха 1 буркан от 450гр. и 2 малки от 130гр.
1купа - обелих и нарязан на кубчета малки патладжани / да нямат семки/
1купа - захар
сока от 1 лимон
настъргана кора от 1 лимон,
1/2к.л. -настърган джинджифил, /Може и без него, аз не сложих/
3 зърна -карамфил,
1 пръчици- канела
1к.ч. -вода
1с.л.-сол за поръсване да излезе горчилката
Приготвяне
Патладжана обелих и нарязах на кубчета.
Сложих в купа, посолих и оставих за един час да се изцеди хубаво и да се махне горчилката.
Измих, много хубаво от солта със студена вода.
Сложих в тенджерка с малко вода и лимонена киселина за да се стегнат ,за 5мин. на котлона и после хубаво изцедих.
Сложих патладжана в една купа 500мл. вместимост за да премеря колко е количеството.
В същата купа напълних толкова, захар колкото бяха и патладжаните 1:1 патладжан -захар.
Захарта + лим.сок и 1к.ч.-вода кипнах, добавих и подправките.
Тогава пуснах и патладжаните в сиропа да се варят на слаб огън.
Измих, много хубаво от солта със студена вода.
Сложих в тенджерка с малко вода и лимонена киселина за да се стегнат ,за 5мин. на котлона и после хубаво изцедих.
Сложих патладжана в една купа 500мл. вместимост за да премеря колко е количеството.
В същата купа напълних толкова, захар колкото бяха и патладжаните 1:1 патладжан -захар.
Захарта + лим.сок и 1к.ч.-вода кипнах, добавих и подправките.
Тогава пуснах и патладжаните в сиропа да се варят на слаб огън.
Трябва да попият половината сироп и капката да не се разтича в чинията, а да стои като сълзичка. Тогава е готово.
Патладжана трябва да е станал, като стъклен.
Разсипах в буркани още докато е топло сладкото и затворих с капачките да се запечата.
Сладкото може да се яде веднага след като изстине, но е по-вкусно като престои.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Лелеее, размазващо вкусно изглежда!
ОтговорИзтриванеИлианка и аз се учудих колко е вкусно, и ще правя още със сигурност!
ИзтриванеЩе го пробвам непременно
ОтговорИзтриванеМного хубаво стана ,като речел от тиква.
ИзтриванеЗиче,и аз да не остана назад го направих ,но когато си намеря от Турския дългия ще си купя и тогава ще го покажа,мноого е хубаво сладкото имах и гости и свършиииии,,,хяахахха
ОтговорИзтриване