![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJmmomy0tBd_0dJKXHP2yfhPiHuTOLKoT-kw4_7oicJdpqpvLIEEOdAz6FCYK5FvtzFq19FOLvPKFTfYcZVw2TkcpIXPkuT-b53ExviLilvON4DQ_LZOuf-30dQA2luGVTgtlXk04bIeY/s640/IMG_20180602_141932.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitypFRXdsn8CP9Xs9fx2sYiTEgDCyLXWkFsZ0jnpHyl-iazOso6eh1d521fnI-RKG2SkS3UhL70wQXu02CBNwJpK4ocA0_rYBQuqpou_r3s7T0cgO4Rd_2OGrRyo-iEK7CZiL1Sc-m8hY/s640/IMG_20180602_142430.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwdHWZs_O5wmsE2VV_nCfhWrKot4kgLoa2yMmMrEMFgTSYoRFDs2lWIudGNtyYq3q64r821SEyFy_oRwINJhoMR2YdLFFOG8ojs4vNzN7s1kiU8dGu9CR2lp1rxMnHOLkiGk582ER9Fv8/s640/IMG_20180602_142527.jpg)
4бр-тиквички
2 шепи- ориз
1глава - лук
1 - домат настърган
1 малък морков настърган
щипка червен пипер
скилидка чесън пресован
олио
чубрица или магданоз ,/аз нищо на тези не сложих за да усещам тиквичката/
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj-9KFdqIl_TxzXbAi75VpEoVPM-BDASdnrr6B6xpJfp1Fu__aSc3aCPGgjsIG1vVBAhXnzzKMtY4G5cZDn11kVLi1vGokS2X6-eqzCci7CzLke0_mcTwdQYWkQvmJanSipkxuJiIn7lQ/s320/IMG_20180602_141924.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9rNkzmWd1ESIIMmU8-Zj_vcOolO7STDj0y8dTZCW2EI2J7-vO2D2dlKPbs3ziFqEERThWCwx5nt6DfuzP6_bCAeNSYAJJxYtIAREGrMI_qFjo8wa45Spu9ZuTNE209oqOr9jv_wjHMrc/s320/IMG_20180602_142408.jpg)
ПРИГОТВЯНЕ
Тиквичките нарязах на две.
Долната по дебела част издълбах с малка лъжица.../така издълбах, че да остане дъно./
Вътрешностите на тиквичката накълцах на ситно.
В тигана с олиото сложих нарязаният кромид ,моркова и накълцаните тиквички
Хубаво задуших и прибавих ориза за малко да стане стъклен.
Прибавих червеният пипер и доматите.
Сипах малко водичка и оставих на слабо да къкри докато се посвари ориза, но да е полусварен....
Напълних всяка издълбана тиквичка .
В подходяща тавичка подредих тиквичките и налях 1 малка чашка вода.
Отгоре поръсих тиквичките с брашно и сложих по едно кръгче от останалите парчета тиквички.
Поръсих отново с брашно.
Направо с бутилката олио поръсих всяка тиквичка отгори.
Сложих и пекох около 40 мин на най долно ниво на 230 градуса.
Когато се позачервиха отгоре са готови.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3hvZqRJbyA1uFwaTjZnEwTEdsy3oNtbzjpkopUVxbArcDl5hK1SQP8iATAnIRvqKMzw3GTLCTFQfdZb9nQg5dIxMLnmp842O7v2dteo3vKxFQ_NXUO8OTUSTYMZHgOXqsxeMJaTiG7yc/s640/IMG_20180602_141924.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEIsA32nSGUuulg6_CKcO8QdHh5LvNM2fjmPcC-d14jLJZ9PP1k-kzsVudhf1jNFEh0NJQV9Xo-nXKUV7MNUvxiZg2b4rxFoNiV_CSJotgkn8X4Kf_t1V32VXlv7JFHyCtzQQJgX9Zt_g/s640/IMG_20180602_142425.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8ubtwjW5qycW_o6BP9z0Tpg1lHtj5TM52Pq2-s5KaE9nI-SqHomWn2e1U5vkUHeveiVsg3_OHuySHJsVDRczVCNC34WoCKH-G4gyFQzvgtLxHeGjNfLu6k6lgLe2omV0CReokW4hRo0o/s640/IMG_20180602_142535.jpg)
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Здравче,
ОтговорИзтриванемного лесна и вкусна рецепта.Правила съм и аз подобни тиквички.Стават много бързо и лесно.А миналата и тази година съм засяла специален сорт тиквички за пълнене.Те са с овална форма и са много крехки и вкусни.Италиански семена са.Ако потърсиш семена можеш да си засееш.Точно за тази цел - за пълнене са страхотни.
Поздрави и весело лято !
Лени ,в къщи много ядем тиквички във всякаква форма и приготвени и за това си мисля рецепти да е различно .За съжаление нямам къде да си засадя живея в апартамент ,нямам село.На теб да ти е сладко с новите тиквички!
ИзтриванеМного весели с тези капачета:). И мама прави едни такива тиквички. Много вкусни са твоите, Здравче! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Катенце! Много ги обичаме тиквичките независимо как са приготвени.Тази рецепта е една от любимите ни.
ИзтриванеПрегръдки!