


Тиквичките в нашата къща много се тачат и експериментирам вкеси път когато имам време.Ето още една невероятна рецепта която може да използвате и за предястие и за основно ,защото в него си има всичко.
Става бързо и никаква философия за да се направи.
Ето как ,направих
В купа настъргах 2бр тиквички сложих им сол и пуснаха водичка ,ако искате да станат повече блатове не ги изстисквайте.
Прибавих 3бр.-яйца
чубрица,/вие ако искате и друга подправка сложете/
и около 10с.л.-брашно...много е относително за брашното защото тиквичките не се знае колко вода ще пуснат.За това прибавяйте брашно да стане смес като за кекс.
Ето така както на снимката

В малък тиган сипах олио на дъното и разпределих с две лъжици малко от сместа от тиквичките, колкото е голям тигана и пържих от едната и другата страна.


Когато ги изпържих всички ,а от двете тиквички изпържих 6бр .
оставих настрани да изстиват.

През това време от 200гр. кайма /ако е готова омесена направо правя кюфтето ако не се омесва и тогава/
Направих едно голямо кюфте колкото е голям диаметъра на тигана ,даже малко по голямо ,че като се събере да е точно както тиквените блатове.
При мен малко се сви и стана по мъничко.

Набрашних го

и изпържих в олио

От каймата направих и малки кюфтенца за украса

Шунката около200гр , нарязах на тънко за два пласта да има да се сложи

Приготвих и цеденото кисело мляко 800гр. като му прибавих счукан чесън /чесъна по ваш вкус си сложете/ и солчица.
Хубаво обърках да се разпредели чесъна навсякъде.
И така вече изстинали те блатове започвам да нареждам

В чиния по голяма и права сложих единият тиквен блат и отгоре една лъжица от млякото
Сложих още един блат отгоре

Върху вторият блат намазах млякото и наредих половината от шунката

Върху шунката намазах отново с мляко

Сложих отново един блат и намазах с млако и отгоре голямото кюфте

Намаза отново с мляко и кюфтето

Отново блат +мляко + шунка + мляко


Блат + мяко + блат и завърших нареждането


Останалото чесново мляко със шпатула намазах цялата торта

Украсих с малкита кюфтенца,магданоз,краставичка и кубчета домат

Оставих в хладилника да поеме и сервирах на триъгълници


П П- оставих едно парче за другият ден да видя какъв ще е вкуса не е същият да това препоръчвам да се консумира като се направи и да не престоява в хладилника.

МНОГО ВКУСНО ,МНОГО!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар