Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 17 февруари 2019 г.

КРЕМ БРЮЛЕ




Продукти:
6бр.-жълтъци
100гр.-захар
2бр-ванилия
500мл-течна сметана

За карамела
захар - по 1 с.л. на купичка
горелка - за карамелизиране на захарта

Приготвяне:
Жълтъците със захарта и ванилията разбих до побеляване.
Сметаната загрях, /без да завира/ и на тънка струя прибавих към жълтъците, като непрекъснато бърках.
Разбих до хомогенна смес.
Налях през цедка в шоли /или купички/ за крем.
Наредих в тавичка и добавих вода, малко над половината на купичките.
Сложих във фурната и пекох на водна баня на 165 градуса за 35 минути.
Готовият крем охладих добре.
Непосредствено преди да сервирам, посипах с лъжица кристална захар, която карамелизирах с помощта на горелка.





~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~




1 коментар:

  1. Здравейте! Каква марка сметана използвате? Правих няколко пъти по различни рецепти, или се отделя вода, или сместа остава рядка! Вашето брюле изглежда толкова апетитно, чудно е! Благодаря!

    ОтговорИзтриване