Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 22 февруари 2019 г.

Градинарски дълги питки пълни с праз и гъби




ЗА ТЕСТОТО
500мл.-затоплена вода
1с.л. равна сол
2с.л.-зехтин или олио
11гр.суха мая на YUVA или 1/2 калъп жива YUVA
Около 1кг. брашно за меко тесто.

ПЪЛНАТА РЕЦЕПТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

ЗА ПЛЪНКАТА на 1 бр.питка
1бр. -праз
3бр големи гъби
1с.л.-лютеница
мазнина за задушаване на продуктите
сол ,чубрица,


Продуктите за плънката,може да намалите или увеличите,според това колко бройки искате да правите.

Праза нарязах на едро и задуших в олиото поръсих със солта за да омекне по бързо.
Когато стане златист праза ,прибавям размитата кайма с малко вода да стане рядка и като я сложим да не става на едри буци/по лесно е така ,вместо да я разбиваш в тигана/.
Прибавя се и червения пипер/повечко носи на пипер/ солта,чубрицата и запържвам да остане на мазнина.
Тестото разделих на топки от по 400гр. ,отделих само една ,а другите сложих във фризера да имам готово тесто и когато ми потрябва да си изкарам.
Това тесто може да използвате за всичко.
Топката разточих на тънко и в единият край сложих плънката и започнах да навивам на руло.


По средата прегънах двата края навътре за да не изтича плънката като се пече, и завих до край на руло.


Сложих в тавичка намазана с олио и поръсена с брашно.
Намазах с олио и поръсих чубрица и маково семе


Пекох на 190 градуса до златисто.



ПОДХОДЯЩА РЕЦЕПТА ЗА РЕЖИМ НА 90 ДНЕВНА ДИЕТА ,
ДЕН "ПРОТЕИНИ"!!!


~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

1 коментар: