![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsk8t4Ik_uhnOumOI2NzOHQbinrpTkDem4HGaeApGhcT6U-7OCRlwTYZ-WmnXbr32hKVh_M8oMjdqeu82hP7TCh4rAziMjdYWUi02GbnZEySOLD8MO2lbunQGBdcu8p0ea6HKnBbaMEUQ/s640/IMG_20190217_100059.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTrSrVvC9mGtv5zpqA41Skt-WYv2L5m00HdbNS6yTVFo3KnhO_2YnvIwOKPGUZVQQ90KDXyQd1UlAUPShg4iLP0Uhu62ffmAyBXh1x0w44TeUo9tsW3bBlhmbuHjl1CAQClEg7JN1wVKA/s640/IMG_20190217_095852.jpg)
Продукти за 8-9 буркана от 500мл.:
5л.-прясно домашно мляко
за подкваса
4с.л.-кисело мляко-Домлян 4,5% използвам аз
3с.л. -заквасена сметана 20% .
Сварявам млякото като го оставям да ври около 5 мин. на тих огън.
В началото се надига да кипва,но после си ври без проблем когато е на по ниски градуси.
Така се изпарява ако има вода в него и става по гъсто.
Оставям го на страни, да изстива.
От време на време разбърквам, за да изстине по бързо.
Пробвам с пръста си дали още е топло,и ако ме пари оставям още да изстива.
За да е готово на температура, трябва с пръста поне 30 секунди да издържите на топлината и да не ви пари.
Ако имате термометър с който да мерите трябва да е 40-42 градуса, топло.
При последващо правене на кисело мляко за закваска може да се използва от домашното кисело мляко.
Закваската разбърках в отделна купа.
Към нея прибавих малко количество прясно мляко, разбърках добре.
След това сместа прибавих към останало прясно мляко и хубаво разбърках.
Разлях в сухи буркани и веднага затворих с капачките.
Завих бурканите в одеяло или олекотен юрган.
Целта е да се задържи температурата в рамките на 4 часа.
Оставих да се заквасва за 4 часа, и тогава развих и проверих дали се е захванало.
Ако още е течно се завива отново и стои още толкова,ако се е захванало веднага го слагам в хладилника!
Когато стои завито повече време става кисело ,млекото ,а не сладко.Ние в къщи го обичаме по сладичко.
На следващият ден вече е готово за консумация!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7kGIUMLj5hgy3o8yxCS_kOv_-PErtRdQzGi5b1tj_KB8QEAExGGj336ZiY9eJ0gfWiqToMoUTa-BdGpYfs30Eght7DBkir3e7kdmJdfv2QkCWSFWQPRBHy4VM15EfUZO8RTz5invtOpU/s640/IMG_20190217_095941.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj8GaeFobmkq-Ve7Un06EhHoIh2Fs6_eMoiXuM-2AHHBYrmU3bz2KusBopZsKiCjIQXGEuARGXx1-OhY8h5uHpyYAmYtJF7U6Psx62Uba2rI4zEa2lJLnwG5_BJp2ecOuMSFzxfPJvNRk/s640/IMG_20190217_100001.jpg)
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар