

Малко я побългорих с продукти от мен но и така стана страхотна!
Продукти за 1 порция
3бр.-яйца
2-3 - зелени чушки
1 -червена чушка
500 гр. или консерва- домати
2 скилидки-чесън
1 глава- лук
щипка -кимион
щипка-захар
сол
черен пипер
магданоз
олио
До тук ,това са продуктите за истинската шакшука,
но аз добавих от мен още-
1 -морков
4бр. -гъби
4-5- листенца спанак

Приготвяне
В загряно олио запържих нарязания лук, чушките, моркова,спанака,гъбите и скилидките чесън .
Добавих нарязаните на ситно или настъргани домати.
Овкусих със сол, черен пипер и кимион.
Оставих да къкри на тих огън,и от време на време разбърквах .
Щом се посгъсти сложих в подходящ съд в който ще пека във фурната.

С лъжица оформих вдлъбнатини за яйцата и чукнах яйцата.


Сложих във фурната на 200 градуса и оставих да се готви до готовност на яйцата в зависимост какви искате да са рохки или твърди.

Всичко това можете да си го направите и направо в тигана, без да слагате в друг съд и да печете във фурната.Просто като си запържите всичко, чукате яйцата отгоре и на тих огън оставяте до готовност на яйцата.
После си разсипвате в чинии.
Поднесох с нарязан , магданоз!
Бързо и много ,вкусно!


ПОДХОДЯЩА РЕЦЕПТА ЗА 90 ДНЕВНА ДИЕТА
ЗА ДЕН ПРОТЕИНИ!!!
Шакшука, прясна салата от домат краставица и чушка и 2 филии пълнозърнест, режимен хляб "ВИТА"

~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар