Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
сряда, 5 април 2017 г.
Чорбаджийски пататник
Нарекох го чорбаджийски ,защото за да използвам едно пушено месо стана наистина за чорбаджия ястие - много,много,вкусно.
Продукти
Настъргах 10 средни големи,- сурови картофи.
1 голяма глава настърган лук,
2-яйца
десетина резена пушен месо нарязан на ситно/може и шунка да се сложи/
сол,
джоджен
2 кори на сач
Леко изцедих картофите.
Сложих всички останали продукти и хубаво обърках.
В тавата намазах обилно с масло и олио .
Сложих единият лист кори.
Изсипах плънката и хубаво разпределих.Трябва да е на тънък пласт плънката за това сложете в подходяща тава.
Отгоре сложих другата кора и намазах и нея с масло.
Пекох във фурната само на долен реотан на умерен огън да се задуши картофа.
Когато отдолу кората се запече, обърнах в друга тава.Първо на една дъска и после стръсках, отново в тавата,която намазах с масло или олио.
Така пекох до готовност и от другата страна.
Можете и на тиган да го направите ,без кори .
В тефлонов тиган се слага олио и малко брашно и се слага плънката един пръст дебела.
Така се пече до зачервяване на бавен огън.
Обръщам на дъска и отново в тигана слагам олио или масло и малко брашно.
С дъската стръсквам,пататника отново в тигана да се изпече и от другата страна.
Това е невероятно вкусно и бързо!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравче,
ОтговорИзтриванеот всички родопски ястия най - много ме очарова пататника.Правя го винаги у дома по рецепта на една приятелка от Смолян.Тя го приготвя без брашно, но картофите трябва да са от сорт, който се разварява.И без кори.Но аз правя и по двата начина - с кори и без кори.Чудесен става, лесно, бързо и вкусно.Чудесно и за гости.А твоят вариант също е чудесен.
Поздрави !
Лени ,аз днес така импровизация да изчистя хладилника от пушеното месце та това сътворих.
ИзтриванеИначе пататника автентичният се прави с кори ,а това на тигана си е за по бързо правене ,мама ме научи на този трик,вместо кора.Става много хубаво ,опитай!
Поздрави и от мен!
Много вкусно, Здравче!
ОтговорИзтриванеЩе пробвам някой път :)
Илианка ,стана супер ,чак сама се учудих колко е вкусно.
ИзтриванеПробвай ,ще ви хареса!
Поздрави!
Голяма вкусотия това, Зиче!
ОтговорИзтриванеИ двата варианта ми допадат и ще се пробват! Прегръдки, мила!
Люска много беше вкусно и ме караха на следващият ден отново да правя :)
ИзтриванеПрегръдки и от мен!