Необходими продукти:
Около 1 кг. -брашно
1 супена лъжица- сол
ИЗТОЧНИК Adelina GeorgievaОколо 1 кг. -брашно
1 супена лъжица- сол
1 супена лъжица- захар
1 супена лъжица- оцет
около 400мл.- вода
1/2 кубче- мая
3 - яйца
около 300 грама-сирене
масло за намазване
мас за мазане на сача при печене
1 супена лъжица- оцет
около 400мл.- вода
1/2 кубче- мая
3 - яйца
около 300 грама-сирене
масло за намазване
мас за мазане на сача при печене
Начин на приготвяне:
Активирам маята в топлата вода със захарта и 2-3 супени лъжици брашно.
Активирам маята в топлата вода със захарта и 2-3 супени лъжици брашно.
Останалото брашно пресявам, правя кладенче, в което слагам яйцата, активираната мая, солта и оцета.
Замесвам меко, не лепящо тесто.
Замесвам меко, не лепящо тесто.
Двете части на осмицата се захлупват едва върху друга и се точи с кора с диаметъра на сача.
Така се подготвят всички дебели кори.
Докато сача се нагрее достатъчно те втасват.
После се пекат на умерен огън върху сача, който предварително се маже със свинска мас или масло.
Можете да ги изпечете и на котлона върху тиган с не залепващо покритие, но не е същото, повярвайте.
След изпичане на всяка дебела кора се маже веднага с масло.
Много са лесни, защото като си омеся тестото от предишният ден или го изкарам от фризера(така си правя тесто защото рецептата е голяма и си го разделям на порции за две гюзлеми и стои във фризера..когато искам да правя го изкарвам от вечерта и на сутринта е готово за разточване) и стават много бързо ,а вкуса им е неповторим!
Можете да ги изпечете и на котлона върху тиган с не залепващо покритие, но не е същото, повярвайте.
След изпичане на всяка дебела кора се маже веднага с масло.
Много са лесни, защото като си омеся тестото от предишният ден или го изкарам от фризера(така си правя тесто защото рецептата е голяма и си го разделям на порции за две гюзлеми и стои във фризера..когато искам да правя го изкарвам от вечерта и на сутринта е готово за разточване) и стават много бързо ,а вкуса им е неповторим!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Подобни точени питки правеше и моята баба, без яйца и без мая обаче е тестото.Чудесни се получават.
ОтговорИзтриванеПоздрави !