![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3oxXqVhefc5_MpyMDXV2Bkvv7e4ITZjTUf8zwZDaRa-DTPEJzXNnDwDdzyWJRTkLp9UHPV67Rmn1XP21MdxAzUNiOAYmgW-X7oMMro41H2gwuY3E15cPwO53gxdB4widgoRAfKFVGOYA/s1600/IMG_20200729_113304-002.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgv7vzqT_eL64ewhyphenhyphen_9trQznfJmlTwVjr50NuHILR4Gf4GEiistduBBfi5B7y50_bNrEVNh3suOILdty9I1NWh1XqwhTW2ak4PU7Y6NlJWPLU-Sx_ze0HdgUpTAgObmMmW34VNMPBaCeis/s1600/IMG_20200729_113253-002.jpg)
продукти
3 кг.-карловски сливи /сини сливи,джанки става със всеки вид сливи/
1,1/2 кг.-захар
лимонтозу - 1/2 ч.л.
4л.-вода
Начин на приготвяне
Измих сливите и ги сложих в дълбока тенджера, прибавих и водата.
Сварих на котлона до разваряването им.
Прецедих ги през сито и върху него марля .
Към прецеденият сок сложих захарта :на 1 литър сок - 700гр. захар./Може и 1:1 да го направите/
Заврях отново сместа, докато започне да се сгъстява и да се стопи хубаво захарта.
5 минути преди да извадим от огъня добавяме лимонтозуто/ СИПВАЙТЕ ПО МАЛКО, ИНАЧЕ ЩЕ КИПНЕ И ДА НЕ СЕ ИЗГОРИТЕ./
Образуващата се пяна отгоре постоянно обирах.
Сиропът горещ налях в затоплени бутилки, затворих с капачки и обърнах надолу, докато изстинат.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL0kmMmipVEfimN5tr6Yz2zx3FMH4BZ4WAhcpWtb60tt-FP7n7U3ewYV3LSonybTojlZIAmnFRx6pLevzd_htkOrlp0gkL3WJgnH_M7EFabVJGUqcdhzXjS4oR7zYeebV8-XMEi7DYkZQ/s1600/IMG_20200729_113345-002.jpg)
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар