Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

понеделник, 27 септември 2021 г.

✨ Сладка баница с грозде от Арчар ✨

Видях я в предаването Ловци на храна.  
Реших да я направя ,защото обожавам стари рецепти. 
 Нямах време да меся и я направих с готови кори, стана страхотна но съм сигурна ,че със точените ще е още по вкусна.
Следващият път ще я направя с точени. 
Дала съм оригиналната рецепта която записах от видеото. 
 Иначе със готовите кори е същото само че вместо една кора слагах по три като между тях ръсвах малко олио. 

 За плънката 
наронено грозде без семки 
олио 
500гр.- захар за поръсване между корите /аз слагах по малко захар, защото става много сладка/

 За сиропа 
700мл.- вода 
500гр.- захар /аз сложих 400гр./
да поври 5 мин. 
ПЪРВО ПРАВИМ СИРОПА за да изстине докато разточим и опечем баницата 

 Тесто за корите: 
1кг.- брашно 
400мл.- вода 
2-3с.л.- олио 
щипка сол 
 От продуктите омесих меко тесто. 
Разделих го на 10 или 12 топки Оставих да престои 15 мин. завито 
Намазах тавата с олио. 
Започнах да точа първата кора, колкото се може по тънка. 
Сложих я в тавата и върху и поръсих шепа захар, олио, няколко зърна грозде(гроздето НЕ трябва да е много) 

Разточих втората кора и отново наръсих захар, олио,грозде...и така докато свършат корите. Нарязах баницата на квадрати, намазах отгоре с олио. 
Сложих да пека на 250 градуса около 1ч. 
Гроздето пуска вода и за това не се притеснявайте, че ще загори. 
Когато хубаво се зачерви извадих и веднага полях със студеният сироп. 
Баницата започва да ври от сиропа. 
Завих с кърпа да се задуши.
Уникален вкус опитайте!


  Още една малко по различна рецепта на същата баница от моята Видинска приятелка Снежана Кирилова Джотулова 
 Прави с готови кори " Фамилия" слага на всеки две кори 3 с. л.- захар, 2 с.л.-олио и 14-15 зрънца грозде...и така докато свършат 
 Нарежда се по същият начин и като я нарежа заливам със смес от 5 яйца и около 150 гр. газирана вода или спрайт.
Разрязвам, заливам със сместа и в печката до златисто 😉 
 Следващият път ще опитам и тази рецепта!!!



 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар