Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 18 март 2025 г.

Агнешка главичка с грах на яхния 🍲╰☆

ПРОДУКТИ: 
 400 гр.- замразен грах или от консерва 
 1бр.- агнешка главичка 
 1 голяма- глава лук на ситно 
 2бр.- морков на шайби 
 2бр -домат нарязани на кубчета или консерва 
 1к.ч.- олио 
 3- скилидки чесън,нарязан на ситно 
 1с.л.- брашно 
 сол на вкус 
 1ч.л.-червен пипер 
 няколко зърна -черен пипер 

 Приготвяне: 
Агнешката глава сварих в херметическа тенджера за 1ч. 
Обезкостих я като внимавах да няма костици в месото. 
В тенджера слагам кромида,чесъна ,моркова ,докато се задушат . 
Слагам граха, веднага червеният пипер и добавям предварително прецеденият бульон от където е вряла главата. 
Така варя на тих огън около 15-20 мин.,защото всички продукти са сварени предварително.. 
По желание накрая може да сгъстите яхнията с 1 лъжица брашно разбито с водица на каша .
Слагам по малко в манджата и бъркам докато се сгъсти. 
Подправки други не слагам, чесъна дава страхотен аромат на яхнията. 
Вие по желание може да добавите при сервиране пресен магданоз.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар