400 гр.- замразен грах или от консерва
1бр.- агнешка главичка
1 голяма- глава лук на ситно
2бр.- морков на шайби
2бр -домат нарязани на кубчета или консерва
1к.ч.- олио
3- скилидки чесън,нарязан на ситно
1с.л.- брашно
сол на вкус
1ч.л.-червен пипер
няколко зърна -черен пипер
Приготвяне:
Агнешката глава сварих в херметическа тенджера за 1ч.
Обезкостих я като внимавах да няма костици в месото.
В тенджера слагам кромида,чесъна ,моркова ,докато се задушат .
Слагам граха, веднага червеният пипер и добавям предварително прецеденият бульон от където е вряла главата.
Така варя на тих огън около 15-20 мин.,защото всички продукти са сварени предварително..
По желание накрая може да сгъстите яхнията с 1 лъжица брашно разбито с водица на каша .
Слагам по малко в манджата и бъркам докато се сгъсти.
Подправки други не слагам, чесъна дава страхотен аромат на яхнията.
Вие по желание може да добавите при сервиране пресен магданоз.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар