Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 24 декември 2025 г.

Пълнени сушени чушки с боб за Бъдни вечер

Продукти: 
 15-20 сухи червени чушки 
 250 гр. зрял боб 
 1 морков 
 1 праз лук 
 1 ч.л. джоджен 
 1 ч.л. сминдух 
 1 ч.л. чубрица 
 1 ч.л. червен пипер 
 6 с.л. олио 
 1 ч.л. сол 

 Бобът се накисва в студена вода и оставя за 10-12 часа да престои. Отцежда се и залива със студена вода колкото да го покрие. Слага се да заври и след 2-3 минути отново се отцежда. Слага се в тенджера и се налива 2-3 литра студена вода. След като отново кипне, се оставя да се свари за 45-60 минути. /Аз използвах боб от консерва/ 
Сушените чушки се слагат в купа и заливат със студена вода. След 2-3 часа, са готови и омекнали за пълнене. Течността се запазва. 
Морковите и праза се режат на дребно. Загрява се олио и зеленчуците се запържват за минута. Слагат се всички подправки и след 20-30 секудни сварения боб. На слаб огън се разбърква за една-две минути. 
С тази смес се пълнят чушките. Отворът на всяка чушка се потапя в купичка с брашно. В глинен гювеч или тава, се сипват 3-4 лъжици олио. Слагат се напълнените чушки и поливат с още 2-3 с.л. олио. Заливат се с 150-200 мл. от течността на сушените чушки. Гювечът се затваря. Слага се в студена фурна, загрява се до 180ºC и след достигане на тази температура, чушките се пекат за 40 минути. 
 Рецептата съм я копирала от Иточника ТУК за да не се губи оригинала.
❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉•══•❉

Няма коментари:

Публикуване на коментар