По принцип дивеч много не знам как се приготвя ,за това си трябва майсторлък ,но стана чудесна гозбата и така.
Ето как я направих:
яребица
прясно зеле нарязано
1-морков на ситно
1глава -кромид на ситно
5 домата настъргани
магданоз
червен пипер
чер пипер
мас,олио
сол
ПРИГОТВЯНЕ
Зелето с мазнината задуших в тенджерата.
Прибавих и всички останали продукти обърках хубаво.
В глинено гърне сложих яребицата в средата най отдолу изсипах всичката смес от задушените зеленчуци и полях с една чашка вода.
Сложих във фурната да заври на силно и после намалих да къкри до готовност на птицата.
Ти отиваш за пиле ,аз пък имам една яребичка във фризера ,която чакаше твоята рецепта :)))....хуквам за зеле :)) ! Чао ,Зиче !
ОтговорИзтриванеГоляма прегръдка за рецептата :)!
Ванче, на разменни начала сме май.:) Твоята гозба се пече във фурната вече,аз съм готова.:)
ИзтриванеПрегръщам те и аз.
Много хубава порция, страхотно вкусно предложение! Обожавам прясно сготвено зеле! Прекрасен уикенд, Зиче! :)
ОтговорИзтриванеДани и в къщи се харесва повече прясното зеле и си го изядоха с кеф.:)
ИзтриванеПрохладни почивни дни и на тебе!
Обожавам прясно зеле с мръвка. С дивеч никога не съм яла и трудно бих намерила да закупя. Твоята манджичка е много апетитна и предполагам много вкусна.
ОтговорИзтриванеНинче, сина ги е хванал тези яребици и ми ги донесе.Аз също с дивеч много не съм правила рецепти но тази стана в глиненото гърне и беше вкусна.
ИзтриванеПрегръдки!
Някой е ходил на лов:)
ОтговорИзтриванеСтрахотийка е манджичката Здравче:)
Целувам те мила и те прегръщам!
Катенце ,ми като ми ги донесе му викам сега как да ги готвя като не съм правила такова чудо.:)Ама стана беше хубаво.
ИзтриванеЦелувам те и аз миличка!
ооо не съм яла яребица,но обожавам зелце,за това грабвам порцийка !
ОтговорИзтриванепрегръдки и хубав ден мила
Мимка и аз никога не бях яла но ми хареса.:)
ИзтриванеПрегръдки и за тебе Мимче!
Много обичам прясно зеле.Чудно е станало,Здравче!
ОтговорИзтриванеЯребица трудно ще уловя,но виж пиле ....:)
Поздрави и хубав петък!
Мире с пиленце става супер обожавам прясното зеле с пиле а не със свинско.
ИзтриванеПоздрави за прекрасна вечер!
Зиче, сигурна съм, че ти каквото и да сготвиш, ще се получи страшно вкусно!
ОтговорИзтриванеАз никога не съм яла яребица, но зеленце много обичам.
Прегръдки и пожелания за хубав уикенд!
Ели,благодаря за милите думи ,стана наистина вкусно, защото яребицата предаде един по различен аромат на зелето.
ИзтриванеПрегръдки и за тебе Ели.
Зиче,
ОтговорИзтриванеи ловец си имаш наблизо;) И яребичка можеш да опиташ;) Ние ще го заменим с пиле!
Чудесно си го приготвила!
Прегръдки и хубав уикенд!
Мъхче, луд ловец сега щял да ми дава смок да пържа ужас аз мразя студенокръвните а той ме кара да ги ям.:)))))))
ИзтриванеПрегръдки и за тебе мила и дано да е прохладен уикенда поне при теб.
Уби ме с този майсторлък :))
ОтговорИзтриванеМного обичам прясно зеле, сега ме подсети, че не съм яла много отдавна, но така е като само аз съм му почитател вкъщи, а и егоизмът явно не ми е чак толкова на ниво :))
Цял ден ще ми се върти в главата това зеленце с "пиленце" в главата...
Усмихната събота, Зиче :)
Ти пък ме уби с твоите неустоими красотийки в блога ти не издържах и избягах :))))))
ИзтриванеПрегръщам те Инче!