ДОМАШНА МАЙОНЕЗА „ПРОВАНСАЛ”
Не знам за кой пореден път я правя защото не мога да им смогна на дечурлята.:)
Мажат филии отгоре домат и нямат наяждане.:)))
Нужен е пасатор и чашката му.
И следните продукти:
1 цяло яйце ,аз понякога слагам и 2бр. и става много гъста
0,5 ч.л. сол
0,5 ч.л. захар
0,5 ч.л. горчица
2 с.л. оцет 6%
1 с.л. студена вода
400 мл олио
Приготвяне
Всички продукти се поставят в чашата на пасатора в дадената последователност.
Пасатора се спуска на дъното, включва се ДЪРЖИТЕ ПАСАТОРА НА ДЪНОТО ДОКАТО СЕ УСВОИ ОЛИОТО И ТОГАВА ЗАПОЧВАТЕ ДА ДИГАТЕ БАВНО НАГОРЕ иначе ще ви се присече да се усвои останалото олио.
Буквално за секунди (30-40 по рецепта, според мен за по-кратко), става гъста маса.
За нула време се получава около 400 гр майонеза, при това много вкусна.
Ако я пресечете поради бързото вдигане нагоре на пасатора и стане рядка ,прибавете още олио и пак ПАСАТОРА НА ДЪНОТО ДОКАТО се сгъсти.
Благодаря Лабрекс за чудната рецепта.
Зиче, тази майонеза съблазни много хора, включително и мен. Скоро трябва да я приготвя. Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеЗиче,прекрасно цветенце...а майонезата съм я запланувала за днес,след като вчера я видях при Мимчето.Ще я опитаме и ние,че от толкова хвалене със сигурност е вкусна и ми се хапва намазана филийка -и аз като твойте дечурлиги....
ОтговорИзтриванеХубава вечер, миличка-целувки!
Дани, ама тя великолепна става и за две минути е готово няма по бързо нещо което да става за минутки.
ОтговорИзтриванеЗиче, ама това цвете така красиво е разцъфнало в чинийката, че и най-злоядото дете не би го отказала :) Страхотна идея! А майонезата звучи много интересно! Аз обаче нямам специална купа към моя пасатор! Може ли в обикновена купа? Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЖиве, аз вече не знам колко олио изразходвах с тази майонеза ама става много и по вкусна от купешката.
ОтговорИзтриванеПък и знаеш какво си сложила не отровите дето слагат във всичко.
Хубава вечер и на тебе миличка -целувам те!
Красиво и вкусно цвете ,Зиче ...благодаря за идеята ....:) сърца разни съм правила ,ама виж за цвете не се бях сещала :) !
ОтговорИзтриванеМайонезата е чудна ,ама пусти калории , иначе много я обичам :) ! Целувки ,мила и хубава седмица !
супер е майонезата :))
ОтговорИзтриванетова цветенце и аз го правих,но не цъфна правилно :)) и направо се изяде без да се снима :))
твоето е станало страхотно
прегръдки
Цветокът е трепач! Много идейно и красиво. Децата много ще се радват :)
ОтговорИзтриванеУсмихната вечер :)
Габи, и моите внуци им се радваха на кренвиршите когато за закуска ги направих.
ОтговорИзтриванеКупата за биене на майонезата трябва да е по тясна .Иначе аз първият път го направих в обикновена пластмасова и пак стана но трябва да поеме всичкото олио.В по тясна става за минута.
Ванче ми то дето е олио само ама аз се прежалих не и устоях.:))
ОтговорИзтриванеНаправи на Роби и той клечо като моя дедко, те имат нужда от калории.:))
Мимка аз малко го припекох и цъфна от едната страна.
ОтговорИзтриванеНо нарежи го от половината не повече иначе не става.
Инче ,и аз зарадвах внуците ,твой ред е.:)))
ОтговорИзтриванеПланувам и аз тази майонезка, чудна е станала, а цветето е супер!
ОтговорИзтриванеМного ме впечатли кренвиршът :)
ОтговорИзтриванеМного добра комбинация с майонезката.
Ех тази маминка Зиче, големи вкусотии прави на дечицата, че и красиви!Цветенцето е гениална идея, и най-злоядото детенце ще прояде.А това с майонезата е по добрия вариант като ти потрябва,вместо да купуваш,и аз съм я правила,става от раз.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Здравче, Здравчеее, нчмаш равна на себе си!
ОтговорИзтриванеГолеми вкусотийки и красоти си спретнала пак!
Ще се пробва то се знае!
Целувам те и те прегръщам мила моя!
Хубав ден!
Траянче, прави майонезата и ще видиш ,че е по хубава от готовата.
ОтговорИзтриванеЕли старая се на дечковци да им е поднесено красиво.
ОтговорИзтриванеГоголинче ,бабинка съм ама си са моите деца и им угаждам много.:)
ОтговорИзтриванеКатенце, ами бързо,лесно ,красиво и вкусно:)
ОтговорИзтриванеДечицата се радваха много.
И от мен целувки имаш!
Все положителни отзиви има за тази майонеза, та е крайно време да я приготвя и аз!:) Зиче, цветенцето ти е много красиво и вкусно!:) Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеЕ тая бърза майонеза няма как да не се пробва!
ОтговорИзтриванеМного красиво цвете,zi4e!
Много благодаря, особено за коментара как да поправим грешката, ако не се сгъсти / пресече. Вчера разбивах една майонеза може би 2 часа (чудно как не ми изгоря миксера), така и не се сгъсти, накрая я сложих течна в руската салата. Затова реших да потърся съвети от типа на "какво да правим, когато сгафим"..., радвам се, че попаднах на този блог.
ОтговорИзтриванеЩе изпробвам рецептата, харесва ми, че е само с едно яйце. Още веднъж благодаря и за много години!
Pour Féliciter 2013!
Ferda Lapsus Penkiler и АЗ БЛАГОДАРЯ ЗА ДОВЕРИЕТО И СЕ НАДЯВАМ ,ЧЕ ВСИЧКО ВЕЧЕ Е НАРЕД С МАЙОНЕЗИТЕ :)
ИзтриванеЗдравейте!Не разбирам защо не можа да ми се сгъсти,а всичко бе точно по рецептата.
ОтговорИзтриванеМила, как така не може да ти се сгъсти?
ИзтриванеПасатора се спуска на дъното, включва се и се вдига МНОГО ,АМА МНОГО БАВНО НАГОРЕ да се усвоява олиото, иначе ще ви се пресече.
Това изпълни ли го правилно?
МОЖЕ ДА ПОПРАВИТЕ ТАКА
Ако я пресечете поради бързото вдигане нагоре на пасатора и стане рядка ,прибавете прясно мляко и пак МНОГО БАВНО ИЗДЪРПВАНЕ на пасатора и ще се сгъсти.
Здравейте! Искам да споделя, че след многократно опитване да направя майонеза с 400 мл.олио и никакъв ефект, най-накрая реших да намалявам постепенно количеството на олиото и с 200 мл. става перфектна.
ОтговорИзтриванеЛиляна,и аз съм правила неколкократно майонезата по същата рецепта и ми се е получавала ето линк http://kitchen-miriams28.blogspot.com/2012/06/blog-post_30.html
ИзтриванеЛиляна Да става и с 200 мл. олио разбира се но количеството на майонезата е вече НЕ 400гр, а 200гр.
ИзтриванеНе знам как така с 200 мл. Ви се получава, а с 400 мл.НЕ??? Няма логика!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеyulmana Кога съм трила постове???
ИзтриванеПравете си вашата майонеза тогава аз не съм ви сложила нож на врата за да правите тази ,нали? Аз я правя от години и само един провал имам докато намерих причината поради която се пресича. С главни букви пиша в рецептата това което е много важно за да стане рецептата. Не виждам,защо трябва да се заяждате в моя блог ??? Или искате да избиете някой комплекс ъъъ??? Защото ми казвате кое е правилно и кое не, в моя блог..пишете си във вашият блог кое как и какво ..тук аз решавам кое как да публикувам!!!! Колкото до това ,че крия съставки, ами аз съм показала източника на рецептата и може да сравните ,ако ви позволяват уменията!!!