Последователи

петък, 13 юли 2012 г.

ПРЯСНО ЗЕЛЕ С ЯРЕБИЦА





По принцип дивеч много не знам как се приготвя ,за това си трябва майсторлък ,но стана чудесна гозбата и така.
Ето как я направих:


ПРОДУКТИ
яребица
прясно зеле нарязано
1-морков на ситно
1глава -кромид на ситно
5 домата настъргани
магданоз
червен пипер
чер пипер
мас,олио
сол






ПРИГОТВЯНЕ
Зелето с мазнината задуших в тенджерата.
Прибавих и всички останали продукти обърках хубаво.
В глинено гърне сложих яребицата  в средата  най отдолу  изсипах всичката смес от задушените зеленчуци и полях с една чашка вода.
Сложих във фурната да заври на силно и после намалих да къкри до готовност на птицата.





18 коментара:

  1. Ти отиваш за пиле ,аз пък имам една яребичка във фризера ,която чакаше твоята рецепта :)))....хуквам за зеле :)) ! Чао ,Зиче !
    Голяма прегръдка за рецептата :)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ванче, на разменни начала сме май.:) Твоята гозба се пече във фурната вече,аз съм готова.:)
      Прегръщам те и аз.

      Изтриване
  2. Много хубава порция, страхотно вкусно предложение! Обожавам прясно сготвено зеле! Прекрасен уикенд, Зиче! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани и в къщи се харесва повече прясното зеле и си го изядоха с кеф.:)
      Прохладни почивни дни и на тебе!

      Изтриване
  3. Обожавам прясно зеле с мръвка. С дивеч никога не съм яла и трудно бих намерила да закупя. Твоята манджичка е много апетитна и предполагам много вкусна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нинче, сина ги е хванал тези яребици и ми ги донесе.Аз също с дивеч много не съм правила рецепти но тази стана в глиненото гърне и беше вкусна.
      Прегръдки!

      Изтриване
  4. Някой е ходил на лов:)
    Страхотийка е манджичката Здравче:)
    Целувам те мила и те прегръщам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенце ,ми като ми ги донесе му викам сега как да ги готвя като не съм правила такова чудо.:)Ама стана беше хубаво.
      Целувам те и аз миличка!

      Изтриване
  5. ооо не съм яла яребица,но обожавам зелце,за това грабвам порцийка !
    прегръдки и хубав ден мила

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мимка и аз никога не бях яла но ми хареса.:)
      Прегръдки и за тебе Мимче!

      Изтриване
  6. Много обичам прясно зеле.Чудно е станало,Здравче!
    Яребица трудно ще уловя,но виж пиле ....:)
    Поздрави и хубав петък!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мире с пиленце става супер обожавам прясното зеле с пиле а не със свинско.
      Поздрави за прекрасна вечер!

      Изтриване
  7. Зиче, сигурна съм, че ти каквото и да сготвиш, ще се получи страшно вкусно!
    Аз никога не съм яла яребица, но зеленце много обичам.
    Прегръдки и пожелания за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели,благодаря за милите думи ,стана наистина вкусно, защото яребицата предаде един по различен аромат на зелето.
      Прегръдки и за тебе Ели.

      Изтриване
  8. Зиче,
    и ловец си имаш наблизо;) И яребичка можеш да опиташ;) Ние ще го заменим с пиле!
    Чудесно си го приготвила!
    Прегръдки и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, луд ловец сега щял да ми дава смок да пържа ужас аз мразя студенокръвните а той ме кара да ги ям.:)))))))
      Прегръдки и за тебе мила и дано да е прохладен уикенда поне при теб.

      Изтриване
  9. Уби ме с този майсторлък :))
    Много обичам прясно зеле, сега ме подсети, че не съм яла много отдавна, но така е като само аз съм му почитател вкъщи, а и егоизмът явно не ми е чак толкова на ниво :))

    Цял ден ще ми се върти в главата това зеленце с "пиленце" в главата...


    Усмихната събота, Зиче :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти пък ме уби с твоите неустоими красотийки в блога ти не издържах и избягах :))))))
      Прегръщам те Инче!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...