Последователи

петък, 14 март 2014 г.

ОБИКНОВЕН ХЛЯБ



300мл.- загрян малко цвик(имах събран от киселото млеко) може и вода ако нямате цвик
1пак.-суха мая
1равна ч. л.- сол
1ч.л.-захар
брашно окоро 500гр. да стане меко тестото




Всичко омесваме на меко тесто.
Правя го на топка и слагам в малка тавичка която е набрашнена само.
Отгоре поръсвам с брашно и завивам с кърпа.
Слагам във фурната на 50 градуса да втасва докато удвои обема си.
Пека на 180-190 градуса до готовност.

4 коментара:

  1. Супер е Зиче....Давай и сиренето или шарената сол....
    Хубави почивни дни от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. В кой квартал си тук в Пловдив, да идвам :) Супер е

    ОтговорИзтриване
  3. И цвикът влезна в работа! Типично домашен хляб. С малко сирене и домат ще ми дойде добре!
    Прегръдка, Здравче!
    Хубава петъчна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. ✿⊱°•
    Pão é sempre delicioso.

    Bom domingo!
    Beijinhos.
    °✿
    ✿.√¸.••✿

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...