Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
петък, 14 март 2014 г.
ОБИКНОВЕН ХЛЯБ
300мл.- загрян малко цвик(имах събран от киселото млеко) може и вода ако нямате цвик
1пак.-суха мая
1равна ч. л.- сол
1ч.л.-захар
брашно окоро 500гр. да стане меко тестото
Всичко омесваме на меко тесто.
Правя го на топка и слагам в малка тавичка която е набрашнена само.
Отгоре поръсвам с брашно и завивам с кърпа.
Слагам във фурната на 50 градуса да втасва докато удвои обема си.
Пека на 180-190 градуса до готовност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Супер е Зиче....Давай и сиренето или шарената сол....
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни от мен!
В кой квартал си тук в Пловдив, да идвам :) Супер е
ОтговорИзтриванеИ цвикът влезна в работа! Типично домашен хляб. С малко сирене и домат ще ми дойде добре!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Здравче!
Хубава петъчна вечер!
✿⊱°•
ОтговорИзтриванеPão é sempre delicioso.
Bom domingo!
Beijinhos.
°✿
✿.√¸.••✿