Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 9 март 2014 г.

Една яхнийка с картофи ,зелен лук и обезкостени ребра



Първо ще ви кажа за зеленият лук как си го изгледах във кутия от сладолед.
Взех малки главички кромид и ги наредих една до друга в кутията.
Сипах вода на дъното и оставих на остаклената тераса .
Ето така


Така за една две седмици ми порасна лук и с него направих тази вкусна яхния.




Яхния с картофи и зелен кромид от балкона  hahaha



Продукти

свински ребра предварително сварени в херметик и обезкостени
5-6 връзки пресен кромид нарязах в тенджерата .
1 -морков също нарязан на полумесеци,
3 -домата нарязани
5-6 бр картофи обелени и нарязани
1ч.ч.-олио
1ч.л. червен пипер
1 дафинов лист,
черно пиперче на зърна
2 бахарчета ,
сол

Приготвяне
В дълбок тиган го правих аз.
Сложих мазнина
Добавих кромида, моркова, нарязаните картофи ,и задуших за 5 мин.



Прибавих червеният пипер и доматите.



Сипах от бульона в който са врели ребрата.
Добавих и подправките и оставих да ври на тих огън до готовност на картофите.
Накрая добавих и сварените и обезкостени ребра и похлупено оставих да къкри за 10 мин.
Много вкусно стана, с реколтата от балкона .hahaha  35


10 коментара:

  1. Зиче, добре че съм обядвала... Толкова да ми е по вкуса това! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери беше много вкусно мила наистина)
      Прегръдки от мен!

      Изтриване
  2. Здравче, направо като задушено си го направила!
    А с прораслия лук и аз така постъпвам. Даже го имам като публикацията, още в началото на блога. Иначе ми е трудно да го чистя и нищо не остава, а така го ползва и за салата, и за готвене!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тиле напоследък започнах в тиган да готвя и да ти кажа ми се струва много по вкусно ,не знам дали е внушение :)
      Иначе за лука бях купила едно чувалче малко 10кг . ама то нали топло тази зима и започна да покарва и аз да не го хвърлям съм си наредила на терасата кутийките така да се застъпват да не стават наведнъж стръкчетата. :) Та ми хареса де пресничко сега откъснато ,друго си е:)
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  3. много интересен блог, радвам се, че го открих....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Искрени благодарности за оценката Ви и ще се радвам ако мога да бъда полезна!
      Хубава седмица ви пожелавам!

      Изтриване
  4. Чудна яхнийка, Зиче! А лукчето е приказка, просто. Като деца в училище правехме опити, да поставим лук в чашка, на дъното навлажнен памук и порастваха перца. Разкош е през зимният сезон. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенце много ми е лесно така хем пресничко хем зеленко за манджите .Сега съм заредила 5 кутии по различно време да се застъпват и си късам :)
      Целувки!

      Изтриване
  5. This looks so good and I think that my husband and I will love it.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори пробвай много е вкусно и със сигурност съпруга ти и той ще го хареса това ястие!!!
      Поздрави!

      Изтриване