![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiftrUjBf9WwUnp8UUFMNJAwL588JI_YM-JhzD7DgGLUaSO5Q1xU9Pyi4kRXHomF4oaH59JDuPU9KyrWLOe_0GPwJoz8nEAAlubJKOxEWJszSKHzFg-UlRGF0szKi27iN2Sb39YvARpcAVL/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01371.jpg)
Първо ще ви кажа за зеленият лук как си го изгледах във кутия от сладолед.
Взех малки главички кромид и ги наредих една до друга в кутията.
Сипах вода на дъното и оставих на остаклената тераса .
Ето така
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTSc8VqUanw2piKWjNKR2J964wASMuVI-CaTv7ZaUuaV1w-Rqk6p1C1DnCIJAjDlJ_F1J5m-s8EPtj0-cebJpfP8Etdz8nHn2gPV-VwCUIjA53U1gOwBgo-DNkyr1YWPAhutvk57KT6iWz/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01219.jpg)
Така за една две седмици ми порасна лук и с него направих тази вкусна яхния.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4fj6spqOaVJSeeeO67Fm8KGRe3evkPwPqfWtPuSZOX5Jq4XE1-k7JXIf6xfp5q1nytFAL4V87QugZW4fqRBGtq8jIPSE2qPFCsOD0hLYDw4n2TXysjGccEPADxxfT4WLBpyiFmwQF2cBQ/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01334.jpg)
Яхния с картофи и зелен кромид от балкона
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDAZWCo3NvB6bf4ps5PJ-AvW0ktr8w6VAzkRumlHKPy1V3p9dfoZ2fBw-lI5F4GhSsHqKYz5qOFK10zR-J_fOSUK80i95EfK6hSTWECKB9sr84-6ZsQI-UBNpMS44zr5wAqRqJMFCRW92P/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01369.jpg)
Продукти
свински ребра предварително сварени в херметик и обезкостени
5-6 връзки пресен кромид нарязах в тенджерата .
1 -морков също нарязан на полумесеци,
3 -домата нарязани
5-6 бр картофи обелени и нарязани
1ч.ч.-олио
1ч.л. червен пипер
1 дафинов лист,
черно пиперче на зърна
2 бахарчета ,
сол
Приготвяне
В дълбок тиган го правих аз.
Сложих мазнина
Добавих кромида, моркова, нарязаните картофи ,и задуших за 5 мин.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg74naDXmn9arieHDfns_dQ7Qbo2J96m9pfmfxg2S6DPQcgc0SnLPb38-qYUFu0pASGNN5HmPT6PRtgOdzN4JfAbzXJYV7ZHxyk_D_lk_5z-nbVLL7GcAdccBUpO1iixReXfnvNk9LSZgOK/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01362.jpg)
Прибавих червеният пипер и доматите.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikwxx7tiP1R_wUtMyK5FQ4jlndW_Et-8oKvAuWz1-W5M65XRLCm8TV1GksqXF-SJmmp5WZ6WW-Xmh8iF57X7ZymAUBWimaup6wTffRuEHlKyLl5CfhD6KhbA9vZhX7_J2kl4TCCmsa9I_b/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01363.jpg)
Сипах от бульона в който са врели ребрата.
Добавих и подправките и оставих да ври на тих огън до готовност на картофите.
Накрая добавих и сварените и обезкостени ребра и похлупено оставих да къкри за 10 мин.
Много вкусно стана, с реколтата от балкона .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtPDiErn859Hn37kc4H85qQjowY0MkvRqTj325Vb2GFRYu3x7a98ZKqPPvl-DP-GC2G78LOBJ4g0fVB3jcjR4uZWxHJgKjyPpZ2rZM55KplOrVXwl1my5mi3HBr7tpaPdU_z8I3pPUGi3V/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01370.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB5ob5hDGNGTIZi8GsE7YilUgZ69FJcx07aaoaLm7rQcOQ1MP6I_-EwutTbkiWJWE3vk7R5CZ54r95fbPyvtXep9wMWELYhgrQDRZAOrRUr5r0HdpFhsAmTmdfIW3hegd7ES8WyksPLzaY/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01372.jpg)
Зиче, добре че съм обядвала... Толкова да ми е по вкуса това! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Гери беше много вкусно мила наистина)
ИзтриванеПрегръдки от мен!
Здравче, направо като задушено си го направила!
ОтговорИзтриванеА с прораслия лук и аз така постъпвам. Даже го имам като публикацията, още в началото на блога. Иначе ми е трудно да го чистя и нищо не остава, а така го ползва и за салата, и за готвене!
Хубав ден!
Тиле напоследък започнах в тиган да готвя и да ти кажа ми се струва много по вкусно ,не знам дали е внушение :)
ИзтриванеИначе за лука бях купила едно чувалче малко 10кг . ама то нали топло тази зима и започна да покарва и аз да не го хвърлям съм си наредила на терасата кутийките така да се застъпват да не стават наведнъж стръкчетата. :) Та ми хареса де пресничко сега откъснато ,друго си е:)
Прегръдки и от мен!
много интересен блог, радвам се, че го открих....
ОтговорИзтриванеИскрени благодарности за оценката Ви и ще се радвам ако мога да бъда полезна!
ИзтриванеХубава седмица ви пожелавам!
Чудна яхнийка, Зиче! А лукчето е приказка, просто. Като деца в училище правехме опити, да поставим лук в чашка, на дъното навлажнен памук и порастваха перца. Разкош е през зимният сезон. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКатенце много ми е лесно така хем пресничко хем зеленко за манджите .Сега съм заредила 5 кутии по различно време да се застъпват и си късам :)
ИзтриванеЦелувки!
This looks so good and I think that my husband and I will love it.
ОтговорИзтриванеЗори пробвай много е вкусно и със сигурност съпруга ти и той ще го хареса това ястие!!!
ИзтриванеПоздрави!