Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
неделя, 9 март 2014 г.
Една яхнийка с картофи ,зелен лук и обезкостени ребра
Първо ще ви кажа за зеленият лук как си го изгледах във кутия от сладолед.
Взех малки главички кромид и ги наредих една до друга в кутията.
Сипах вода на дъното и оставих на остаклената тераса .
Ето така
Така за една две седмици ми порасна лук и с него направих тази вкусна яхния.
Яхния с картофи и зелен кромид от балкона
Продукти
свински ребра предварително сварени в херметик и обезкостени
5-6 връзки пресен кромид нарязах в тенджерата .
1 -морков също нарязан на полумесеци,
3 -домата нарязани
5-6 бр картофи обелени и нарязани
1ч.ч.-олио
1ч.л. червен пипер
1 дафинов лист,
черно пиперче на зърна
2 бахарчета ,
сол
Приготвяне
В дълбок тиган го правих аз.
Сложих мазнина
Добавих кромида, моркова, нарязаните картофи ,и задуших за 5 мин.
Прибавих червеният пипер и доматите.
Сипах от бульона в който са врели ребрата.
Добавих и подправките и оставих да ври на тих огън до готовност на картофите.
Накрая добавих и сварените и обезкостени ребра и похлупено оставих да къкри за 10 мин.
Много вкусно стана, с реколтата от балкона .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Зиче, добре че съм обядвала... Толкова да ми е по вкуса това! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Гери беше много вкусно мила наистина)
ИзтриванеПрегръдки от мен!
Здравче, направо като задушено си го направила!
ОтговорИзтриванеА с прораслия лук и аз така постъпвам. Даже го имам като публикацията, още в началото на блога. Иначе ми е трудно да го чистя и нищо не остава, а така го ползва и за салата, и за готвене!
Хубав ден!
Тиле напоследък започнах в тиган да готвя и да ти кажа ми се струва много по вкусно ,не знам дали е внушение :)
ИзтриванеИначе за лука бях купила едно чувалче малко 10кг . ама то нали топло тази зима и започна да покарва и аз да не го хвърлям съм си наредила на терасата кутийките така да се застъпват да не стават наведнъж стръкчетата. :) Та ми хареса де пресничко сега откъснато ,друго си е:)
Прегръдки и от мен!
много интересен блог, радвам се, че го открих....
ОтговорИзтриванеИскрени благодарности за оценката Ви и ще се радвам ако мога да бъда полезна!
ИзтриванеХубава седмица ви пожелавам!
Чудна яхнийка, Зиче! А лукчето е приказка, просто. Като деца в училище правехме опити, да поставим лук в чашка, на дъното навлажнен памук и порастваха перца. Разкош е през зимният сезон. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКатенце много ми е лесно така хем пресничко хем зеленко за манджите .Сега съм заредила 5 кутии по различно време да се застъпват и си късам :)
ИзтриванеЦелувки!
This looks so good and I think that my husband and I will love it.
ОтговорИзтриванеЗори пробвай много е вкусно и със сигурност съпруга ти и той ще го хареса това ястие!!!
ИзтриванеПоздрави!