Последователи

петък, 30 май 2014 г.

Туршия от пресен чесън с джанки,копър ..... без стерилизиране



Сега е моминта на тази невероятна чеснова трушия.
Много е хубава не веднъж съм я правила но не знам защо не съм я записала в блога.
Сега поправям грешката си като ви предложа моята рецепта.




ПРОДУКТИ
чесън оформил вече скилидките
сол
оцет
захар
джанки по желание
копър
зърна чер пипер


ПРИГОТВЯНЕ
Взех млад чесън току що оформил главичките си.
Отрязах стеблото от главата, почистих от коренчетата, обелих горните обвивки , измивате го.
Измих копъра и джанките.
Напълних бурканите с чесъна джанките и помежду тях няколко стръка копър добавих и по няколко зърна черен пипер.

Единият буркан напълних не до горе с вода и премерих в мерилка колко вода ми трябва.
Сметнах колко буркана са и сложих за всички водата в една тенджера.
Към водата прибавих оцет,сол,захар на вкус ... за 7 буркана с винт ми отиде едно шише 700мл. оцет на Перущица 6% другото на вкус.
Заврях марината и оставих да отдъхне за 10 мин.
С нея залях чесъна и затворих с капачките от топлото да се вакумират.
Прибрах в избата на рафтовете.
Това еее ....на есен ще си хапваме сладко, сладко хрупкави чесънчета!!

4 коментара:

  1. Нещо, което ще пробвам да направя у дома :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравче, много добре си направила, че си качила рецептата! Сега си я преписвам, за да я направя!
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тиле, невероятни са чесънчетата ,едни такива хрупкави невероятни!!!
      Прегръдки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...