Последователи

събота, 1 ноември 2014 г.

САЧ с пилешки дробчета,воденички,гъби,картофи и кромид





Обожавам сач ,независимо с какво е направен ,но не знам защо все не се сещам за него да правя и даже не съм публикувала в блога си.
ЕЕЕ... сега вече ще се поправя и ви предлагам първата ми рецепта за сач.

ПРОДУКТИ
500гр.-пилешки дробчета
250гр -сварени воденички
250гр.-гъби /печурки,пънчета,сърнела,манатарка/
2бр-кромид лук
2 големи картофа или 3 малки
100гр.-масло
100гр.-кашкавал
сол и Вегета или други подправки по ваш избор




ПРИГОТВЯНЕ
Сварих хубаво воденичките.
Нарязах кромида на едро.
Обелих картофите и ги нарязах на кубчета.
Измих пилешките дробчета и сложих в дълбок тефлонов тиган заедно с маслото гъбите кромида, и воденички.
Запържих ги за 5 мин. и прибавих и картофите и така докато остана на мазнина и са позапекоха.
Изсипах всичко в сача ,и сложих на котлона да къкри на не много силен огън за 10 мин.
Настъргах кашкавала отгоре




Когато кашкавала се разтопи е готово за сервиране.


1 коментар:

  1. Страхотен сач, Зиче! Обичаме дреболийки, но така на богат сач не съм ги приготвяла. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...