Последователи

неделя, 30 ноември 2014 г.

Фудулка- домашен хляб







ПРОДУКТИ
650 сл.- хладка вода
1,1/2 ч.л. -сол
1ч.л.-захар
1 с.л.- оцет
1 пакетче суха 7гр. - мая /или 1/2 кубче 21гр. /
около 1кг.- брашно за средно меко тесто





ПРИГОТВЯНЕ:
Маята разтворих във топлата водичка. Ако е суха направо в брашното се слага.
От всичките останали продукти замесих на ръка ,средно меко тесто.
/На ръка, ако се меси , в кладенче се изсипват всички продукти и се замесва тестото.
На машина, ако се меси, се слагат всички продукти и се меси и добавя брашно ,докато спре да маже под бъркалките./
ВЕДНАГА ОФОРМИХ НЕ ОСТАВИХ ТЕСТОТО ДА ВТАСВА!!!
Разделих на две.
Оформих едната част на топка .
Сложих в кръгла форма ,която бе покрита с хартия за печене.
Хубаво набрашних отгоре тестото да побелее.
Нарязах отгоре тестото с ножче за бръснене хаотични разрези.
Втората част ,оформих на фитил и сложих в правоъгълна форма.
Набрашних и него хубаво и нарязах фигурки.
Оставих да втаса завит с кърпа във фурната на 50 градуса около 30-40 мин. и цветето се разтвори.:)
Пекох на 180 градуса ДОКАТО СЕ ПРЕПЕЧЕ ХУБАВО ОТДОЛУ И ОТГОРЕ.

5 коментара:

  1. Здравче, страхотна си! Такива чудни питки и хлябове правиш!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Хайде пак ме караш да меся-купих си 10 пакета брашно ,да не търся из шкафа когато видя твоите вкусотии,миличка..Днес правих 2 хляба,нещо ми се разляха,ама ще си ги хапнем.
    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ЖИВЕ ПО МЕКО ТЕСТОТО Е БИЛО ИЛИ МАЛКО СА ПРЕВТАСАЛИ ЗА ТОВА ТАКА...

      Изтриване
  3. И на мен ми се стори ,че беше по-меко,а и ги позабравих във фурната на 50 градуса-не им провървя .Следващият път по-добри ще са.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...