Последователи

вторник, 10 февруари 2015 г.

БАНИЦА НА ТИГАН С КОПРИВА ,СИРЕНЕ И ЯЙЦА



Необходими продукти за една баница

8-10бр. кори за баница
2-3 с.л.олио


за плънката
150 гр сирене
1 шепа коприва
1 яйце
ВСИЧКО ТОВА ОБЪРКВАМЕ ХУБАВО



Начин на приготвяне:
В тефлонов тиган намазан леко с олио се слага една кора,като краищата и излизат извън него.
Намазва се леко с олио и отгоре се слага втора кора,също се намазнява( може и без).
Поръсва се леко със плънката.
Набират се една по една две кори ,накъсват се на парчета и се слагат .
Наръсват се с плънката и с олиото.
Пак повтаряме две кори и плънка......
По желание може да се сложи  още един ред накъсани кори -аз слагам .И пак от плънката.

{Броя на корите не е толкова важен ,всеки преценя дали иска да е по дебела баницата или по тънка.Също така зависи и в какъв тиган се прави ако е по малък диаметър по малко кори ако е по голям повече.  Правила съм баница  на тиган и с 4 кори и пак става. Тъй че всеки да прецени колко кори иска, но отдолу трябва да са две за да не протече плънката.Отгоре също трябва хубаво да се завие.}

Накрая се загръщат навътре краищата на първите две кори. Напръсква се отново с олио и с водата.
Тигана се покрива с капак и се слага на слаб огън да се пече баницата.
Като се изпече отдолу ,с помощта на капака се обръща да се опече и от другата страна.
Изважда се върху решетка да изстине ,ако я обичате хрупкава ,или я завивате да се задуши.
Получава се една много вкусна баничка почти толкова колкото купешките,но направена с много по-малко усилия

10 коментара:

  1. Здравче,
    баба ми беше голям майстор на различни видове баници.Правеше подобна, можеш да я видиш в моя блог, но корите ,които се слагат вътре предварително са леко запечени и самата баница после се залива с гореща вода.В твоята рецепта не ми стана ясно колко точно кори се използват за приготвяне на една баничка.По моите сметки са 6 - 2 най - отдолу и 4 натрошени за в средата, между които се слага плънка.А в рецептата са дадени 10 кори за една баничка.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Броя на корите не е толкова важен ,всеки преценя дали иска да е по дебела баницата или по тънка.Също така зависи и в какъв тиган се прави ако е по малък диаметър по малко кори ако е по голям повече. Правила съм баница на тиган и с 4 кори и пак става. Тъй че всеки да прецени колко кори иска, но отдолу трябва да са две за да не протече плънката.Отгоре също трябва хубаво да се завие. Ще пробвам и твоята рецепта:)

      Изтриване
    2. Благодаря ти Здравче.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Аз бих си откраднала веднага едно парченце, ако ми позволиш, Зиче... Толкова е апетитна! Пък и със зеленко - чудна!
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери и аз обожавам зеленко особено в баница.
      Хубава вечер миличка!

      Изтриване
  3. Ех, Зиче, баница на тиган е любимата ни за закуска, правя я само с плънка от пряно мляко и сирене. В началото слагах и яйца, обаче една сутрин се бяха свършили и после таткото каза, че без яйца е по-вкусна. Малката също я харесва и яде по 2 парчета, така, че я правя често. Толкова вкусна става винаги, че всеки път като я правя няма време за снимки. От кога се каня да я снимам за блога и не остава време :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жани тези банички на тиган и в къщи са много тачени и се изяждат на минутата но аз съм забранила да се пипа нещо докато не са попитали дали съм снимала за това си имам снимки.:) Направи и със зеленийка много са хубави ,аз даже ги предпочитам. Целувки от мен и прегръдки за малката принцеска.

      Изтриване
  4. Здраве, страшна ти е баничката! Така със зеленийки и толкова хбаво запечена. С домашно точени кори дали ще стане на тигана, може би ще стане... баба така печеше баница - само отдолу и после обръщаше, но досега съм пробвала аз само във фурната по този начин.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мимка става как да не става с домашно точени кори ,даже и с дърпани пак става и са много вкусни. Знаеш нашите баби как печаха баници и клинове на печките с дърва отгоре и ги обръщаха ...то е същото. Аз клиновете ги правя така на котлон и стават същите почти като на печката с дърва.

      Изтриване
  5. Много апетитно предложение! Не съм пробвала така на тиган.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...