Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
сряда, 18 февруари 2015 г.
Бутер банички сладки и солени
ПРОДУКТИ:
Бутер тесто 2 х 400 гр./или 800гр. се разделя на две, едното за солените, другото за сладките бутерки/ размразено, но студено!
за сладките бутерки
1 пакет локум
стафиди
*разгръщам тестото и разпределям в единият край локума, и навсякъде поръсваме стафиди.
ето така
навивам на руло
и нарязвам на дебели парчета да има по един локум в парче и обръщам в тавата.
ето така
за солената плънка
1 яйце
парче сирене
шпеков салам
кашкавал
всичко се обърква
Приготвяне
Разтварям пакета с корите
Нарязвам го на квадрати.
На всеки квадрат слагам от плънката.
Ето така
Тогава завивам единият край на квадрата до средата и после другият край .
Ето така
Затискам с вилица краищата
Слагам в тавата.
на всяка баничка в процепа слагам парче кашкавал.
Баничките и солени и сладки се пекат на 220градуса на долен и горен реотан в предварително загряна фурна.
Ако искате може и на вентилатор в средата на скарата се слага на фурната и на 200 градуса се пекат.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Сладките са неустоими, Зиче! Взимам си една- две, че пропуснах обяда.
ОтговорИзтриванеКомбинацията на локум и стафиди е чудна. Напомня ми козуначе :)
Поздрави!
Габи наистина сладките бяха по хубави порази комбинацията от локум и стафиди. Солените и те са вкусни ,но то е въпрос на вкус.
ИзтриванеХУБАВ И ПРЕКРАСЕН ДЕН МИЛИЧКА!
Благодаря за идеята Здравче.И аз съм правила подобни в солен вариант.Твоите бутерки с локум много ми харесаха.Лесни, бързи и вкусни.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Елена и на нас повече ни допаднаха сладкият вариант :)
ИзтриванеПрекрасен да е денят ти!
Много са вкусни всички неща приготвени с бутер тесто. Аз пък ще се почерпя със соления вариант! :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави, Здравче!