Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 10 февруари 2015 г.
БАНИЦА НА ТИГАН С КОПРИВА ,СИРЕНЕ И ЯЙЦА
Необходими продукти за една баница
8-10бр. кори за баница
2-3 с.л.олио
за плънката
150 гр сирене
1 шепа коприва
1 яйце
ВСИЧКО ТОВА ОБЪРКВАМЕ ХУБАВО
Начин на приготвяне:
В тефлонов тиган намазан леко с олио се слага една кора,като краищата и излизат извън него.
Намазва се леко с олио и отгоре се слага втора кора,също се намазнява( може и без).
Поръсва се леко със плънката.
Набират се една по една две кори ,накъсват се на парчета и се слагат .
Наръсват се с плънката и с олиото.
Пак повтаряме две кори и плънка......
По желание може да се сложи още един ред накъсани кори -аз слагам .И пак от плънката.
{Броя на корите не е толкова важен ,всеки преценя дали иска да е по дебела баницата или по тънка.Също така зависи и в какъв тиган се прави ако е по малък диаметър по малко кори ако е по голям повече. Правила съм баница на тиган и с 4 кори и пак става. Тъй че всеки да прецени колко кори иска, но отдолу трябва да са две за да не протече плънката.Отгоре също трябва хубаво да се завие.}
Накрая се загръщат навътре краищата на първите две кори. Напръсква се отново с олио и с водата.
Тигана се покрива с капак и се слага на слаб огън да се пече баницата.
Като се изпече отдолу ,с помощта на капака се обръща да се опече и от другата страна.
Изважда се върху решетка да изстине ,ако я обичате хрупкава ,или я завивате да се задуши.
Получава се една много вкусна баничка почти толкова колкото купешките,но направена с много по-малко усилия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравче,
ОтговорИзтриванебаба ми беше голям майстор на различни видове баници.Правеше подобна, можеш да я видиш в моя блог, но корите ,които се слагат вътре предварително са леко запечени и самата баница после се залива с гореща вода.В твоята рецепта не ми стана ясно колко точно кори се използват за приготвяне на една баничка.По моите сметки са 6 - 2 най - отдолу и 4 натрошени за в средата, между които се слага плънка.А в рецептата са дадени 10 кори за една баничка.
Поздрави !
Броя на корите не е толкова важен ,всеки преценя дали иска да е по дебела баницата или по тънка.Също така зависи и в какъв тиган се прави ако е по малък диаметър по малко кори ако е по голям повече. Правила съм баница на тиган и с 4 кори и пак става. Тъй че всеки да прецени колко кори иска, но отдолу трябва да са две за да не протече плънката.Отгоре също трябва хубаво да се завие. Ще пробвам и твоята рецепта:)
ИзтриванеБлагодаря ти Здравче.
ИзтриванеПоздрави !
Аз бих си откраднала веднага едно парченце, ако ми позволиш, Зиче... Толкова е апетитна! Пък и със зеленко - чудна!
ОтговорИзтриванеПоздрави! :)
Гери и аз обожавам зеленко особено в баница.
ИзтриванеХубава вечер миличка!
Ех, Зиче, баница на тиган е любимата ни за закуска, правя я само с плънка от пряно мляко и сирене. В началото слагах и яйца, обаче една сутрин се бяха свършили и после таткото каза, че без яйца е по-вкусна. Малката също я харесва и яде по 2 парчета, така, че я правя често. Толкова вкусна става винаги, че всеки път като я правя няма време за снимки. От кога се каня да я снимам за блога и не остава време :)
ОтговорИзтриванеЖани тези банички на тиган и в къщи са много тачени и се изяждат на минутата но аз съм забранила да се пипа нещо докато не са попитали дали съм снимала за това си имам снимки.:) Направи и със зеленийка много са хубави ,аз даже ги предпочитам. Целувки от мен и прегръдки за малката принцеска.
ИзтриванеЗдраве, страшна ти е баничката! Така със зеленийки и толкова хбаво запечена. С домашно точени кори дали ще стане на тигана, може би ще стане... баба така печеше баница - само отдолу и после обръщаше, но досега съм пробвала аз само във фурната по този начин.
ОтговорИзтриванеМимка става как да не става с домашно точени кори ,даже и с дърпани пак става и са много вкусни. Знаеш нашите баби как печаха баници и клинове на печките с дърва отгоре и ги обръщаха ...то е същото. Аз клиновете ги правя така на котлон и стават същите почти като на печката с дърва.
ИзтриванеМного апетитно предложение! Не съм пробвала така на тиган.
ОтговорИзтриванеПоздрави!