Последователи

четвъртък, 26 февруари 2015 г.

СЛАДКИШ "ФАНТАЗИЯ"




ПРОДУКТИ:
1 коф.400гр-кисело мляко
1ч.ч.-захар
2 ч.л.- сода бикарбонат /Аз слагам един бакпулвер и 1ч.л. равна - сода/
1/3ч.ч.-олио
2 1/2 ч.ч.-брашно
2бр-яйца слагат се последни

за втората половина на сместа ни трябва:
пресни или замразени череши,малини и маково семе
а за намазване сладко от сини сливи



ПРИГОТВЯНЕ
Всичко се бърка и НАКРАЯ СЕ ЧУКАТ ДВЕТЕ ЯЙЦА/много е важно това да се спази/
Сместа трябва да е малко по твърда от кексовото.
Добавяте или отнемате брашно ,защото на по- рядкото мляко иска повечко брашно,и обратното на гъсто мляко по- мъничко брашно,вие преценете според това какво мляко използвате.
Сместа се дели на две равни части.
Едната половина от сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава 28-30 см. и се пече на 180-200 градуса /аз пека на скарата от печката на най долното ниво, за втория блат като се пече  дигам с едно нагоре/След като се захване блата и стане твърд и хубаво изпечен,вадя и мажа със сладко или мармалад. /моето е със сладко от сини сливи/
Втората половина обърквам със маковото семе и малините и изсипвам върху изпеченият блат и тогава нареждам черешите отгоре.
Пече се на по-слаба температура 170-180 градуса до готовност.

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...