Последователи

сряда, 18 февруари 2015 г.

Бутер банички сладки и солени





ПРОДУКТИ:
Бутер тесто 2 х 400 гр./или 800гр. се разделя на две, едното за солените, другото за сладките бутерки/ размразено, но студено!

за сладките бутерки



1 пакет локум
стафиди

*разгръщам тестото и разпределям в единият край локума, и навсякъде поръсваме стафиди.
ето така



навивам на руло



и нарязвам на дебели парчета да има по един локум в парче и обръщам в тавата.
ето така






за солената плънка



1 яйце
парче сирене
шпеков салам
кашкавал
всичко се обърква

Приготвяне
Разтварям пакета с корите
Нарязвам го на квадрати.
На всеки квадрат слагам от плънката.
Ето така



Тогава завивам единият край на квадрата до средата и после другият край .
Ето така



Затискам с вилица краищата



Слагам в тавата.
на всяка баничка в процепа слагам парче кашкавал.



Баничките и солени и сладки се пекат на 220градуса на долен и горен реотан в предварително загряна фурна.
Ако искате може и на вентилатор в средата на скарата се слага на фурната и на 200 градуса се пекат.


5 коментара:

  1. Сладките са неустоими, Зиче! Взимам си една- две, че пропуснах обяда.
    Комбинацията на локум и стафиди е чудна. Напомня ми козуначе :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи наистина сладките бяха по хубави порази комбинацията от локум и стафиди. Солените и те са вкусни ,но то е въпрос на вкус.
      ХУБАВ И ПРЕКРАСЕН ДЕН МИЛИЧКА!

      Изтриване
  2. Благодаря за идеята Здравче.И аз съм правила подобни в солен вариант.Твоите бутерки с локум много ми харесаха.Лесни, бързи и вкусни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елена и на нас повече ни допаднаха сладкият вариант :)
      Прекрасен да е денят ти!

      Изтриване
  3. Много са вкусни всички неща приготвени с бутер тесто. Аз пък ще се почерпя със соления вариант! :)))
    Поздрави, Здравче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...