Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
неделя, 22 март 2015 г.
Дълъг домашен хляб
ПРОДУКТИ:
800мл--вода хладка
3с.л -олио
2к.л. -сол
2к.л.-захар
брашно около - 1,200 кг. (добавя се ако е необходимо още да не маже под бъркалките или ако се меси на ръка да е средно меко тесто)
10гр. 1 и 1/2 пакетче суха мая....на Йоткер/или 30гр жива/
ПРИГОТВЯНЕ:
Рецептата както и в машина така и на ръка може да се омеси.
Тестото трябва да е средно меко.
Всичко меся в хлебопекарната като предварително живата мая я слагам в хладката вода да се разтвори.
Сухата във брашното я разбърквам.
В хлебопекарната я пускам на бързата програма за да се омеси по бързо без паузи.
Оформям два хляба като гледам повърхността на тестото да е набрашнено много,
Слагам в тава с домакинска хартия или подмазана тава и набоцках с нож./Аз пекох във тавата от печката не във висока./
Завивам с кърпа тавата.
Пускам фурната на 50 градуса и слагам тавата вътре докато втаса тестото.
Когато е готово ,махам кърпите и увеличавам фурната на 180 градуса до изпичането му.
ПРЕПЕЧЕТЕ ХУБАВО ОТДОЛУ И ОТГОРЕ ДА СТАНЕ ХУБАВА КОРИЧКА.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Прекрасно хлебче, Здравче! Благодаря за споделената рецепта!
ОтговорИзтриванеСледващото ми правене на хляб ще е това-ама толкова вкусно да изглежда....страхотия!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила моя....