Последователи

вторник, 3 април 2018 г.

Козуначена корона - Роскон




Бях я забравила тази уникална рецепта която ТРАЯНА преди години ни предложи.
Реших тази година да я направя ,вместо нашите традиционни козунаци ,пък и да си подновя рецептата ,че старата е много грозна със снимки нищо неструващи.
Ето ви рецептата която аз направих ,иначе количеството е двойно.
По надолу ще ви дам рецептата на източника.
От тази половин рецепта става един голям Роскон.

Ето и продуктите за този Роксон на снимката.

150 гр.- захар
20 гр. - мая или 1 суха
125 гр.- масло/ мас
125 мл.- прясно мляко
3- яйца
Брашно за средно меко тесто
Сушени стафиди,боровинки лимонова кора,парчета шоколад

Приготвяне:
От посочените продукти се замесва тесто и се оставя да удвои обема си.
**Сложих в тестото стафиди и сухи боровинки ,и направо оформих като сплетох на плитка

Поставя се в кръгли форми с дупка в средата, намазва се с разбито яйце.
**намаслих формата и като втаса намазах с разбити ,яйце+зехтин+прясно мляко+ щипка захар
Поръсва се с бадеми
**или орехи).
Най - отгоре се украсява със сушени плодове,пъпеш,ананас,манго и желирани бонбони, ,всеки по избор може да украси.
Печем също като козунаците на около 180 градуса.


Може да видите оригиналната рецепта в блога на ТРАЯНА
Ще ви я напиша и тук
Това е оригиналната голяма рецепта от блога на ТРАЯНА
 От нея ще станат 2бр. Роскон
Продукти:
300 гр. захар
40 гр. мая
250 гр. масло/ мас
250 мл. прясно мляко
6 яйца
стафиди, лимонова кора, бадеми,







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...