Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 6 април 2024 г.

Пърленки със сирене и кашкавал ✨

От това тесто може да направите всичко.
Може да си го държите в хладилник издържа една седмица.

Продукти
2бр.-яйца 
1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр. 
 200гр- кисело мляко 
 100гр.-прясно мляко 
 3 с.л.- олио 
 1/2 равна ч.л.- бакпулвер в киселото мляко 
1 ч.л.-сол 
 1 ч.л.-захар 
 около +,- 600- 700гр.- брашно за меко тесто 
 сирене и настърган кашкавал за плънка 
 масло за намазване 

 Приготвяне 
 Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда, а направо в брашното. Всички продукти се изсипват в кладенчето и се омесва средно меко тесто. 
 Разделих тестото на две.
Едната част сложих в найлон в хладилника, за мекици. 
Другата част разделих на 4 топки. 
Всяка разточих на не много тънко и сложих вътре сирене и кашкавал. 
Завих на плик и отново разточих на дебелина 1см. 
Пекох на грил тиган от едната и другата страна. 
 Когато извадих намазах със масло.


 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар