От това тесто може да направите всичко.
Може да си го държите в хладилник издържа една седмица.
Продукти
2бр.-яйца 1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр.
200гр- кисело мляко
100гр.-прясно мляко
3 с.л.- олио
1/2 равна ч.л.- бакпулвер в киселото мляко
1 ч.л.-сол
1 ч.л.-захар
около +,- 600- 700гр.- брашно за меко тесто
сирене и настърган кашкавал за плънка
масло за намазване
Приготвяне
Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда, а направо в брашното. Всички продукти се изсипват в кладенчето и се омесва средно меко тесто.
Разделих тестото на две.
Едната част сложих в найлон в хладилника, за мекици.
Другата част разделих на 4 топки.
Всяка разточих на не много тънко и сложих вътре сирене и кашкавал.
Завих на плик и отново разточих на дебелина 1см.
Пекох на грил тиган от едната и другата страна.
Когато извадих намазах със масло.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар