Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 13 май 2018 г.

Топла салата от брюкселско зеле,моркови,броколи и галета



2 бр- моркови се нарязват на лентички ,
и се слагат в 200гр вода + 1 ч.л.-захар и 2 щипки сол до сваряването им около 5мин.( но не преварени да останат малко хрупкави).
В същата вода сложих предварително почистеното и измито брюкселско зеле бланширах за 5 мин.хубаво да омекнат.
Извадих и тях в чиния при морковите.
Отново в същата вода сложих и броколите които съм накъсала на розички.Тях бланширах за 2мин.
Запържва се 1/2-пакетче масло , и се сипват всички бланширани зеленчуци.
Запържваме ги в маслото около 2-3 минути.
Поръсваме обилно с галетата и бъркаме за малко да полепне по всички зеленчуци.
Когато полепне галетата са готови за сервиране.
Много подходяща е и за гарнитури на меса!


1 коментар:

  1. Здравче,
    прекрасна, много вкусна и ефектна салата - гарнитура.Интересно и много красиво предложение.Правя подобно на пара, стават много вкусни и красиви.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...