

Тази рецепта я опитах със всички риби ,става винаги много вкусна
Продукти
1 кг цаца /аз използвах -"Салака"/
1/2 ч.л. сол
50 мл олио
50 мл оцет
50 мл вода
1 дафинов лист
десетина зърна черен пипер
2 – 3 зърна бахар
Приготвяне
От солта, олиото, оцета и водата се приготвя марината.

Измитата и почистена риба се нарежда плътно в тава.

Залива се с маринатата и са добавят подправките – дафиновия лист и зърната черен пипер и бахар.

Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 С градуса около 30 минути.

По същият начин може да се приготви и скумрия, като се нареже на кръгове с дебелина 2 см.
Източника на тази рецепта е блогът на ИНА - В кулинарният свят на tillia
Инче, безкрайно благодаря за страхотната рецепта ...станаха невероятно вкусни рибетата!


~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Здравче, много се радвам че споделената от мен рецепта ти е допаднала!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Много ни хареса Тиле и със сигурност ще си я правим често.Благодаря ти още веднъж за хубавата рецепта!
Изтриване