Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 31 май 2018 г.

Пълнен заек



Днес ще ви представя отново пълнен заек но с малко изменения и описано постъпково.
Много хубав става когато се пече на бавна фурна.

За плънка:
олио 1- к.ч
1 ч.чаша -ориз ..или преценяш според големината на заека,
дреболиите от заека - нарязани на дребно,
гъби -нарязани
1 глава -лук
сол,
3 щипки -червен пипер ,
чер пипер
магданоз,

Приготвяне на плънката:
В олиото задушете лука, нарязаните на ситно дреболии и гъбите .
Прибавете и ориза за около 2-3 мин. да се позапържи.
Сипете 1ч.ч. вода и да покъкри на слаб огън, докато ориза поеме водата.
Махнете от котлона.
Прибавете всички подправки.
Разбъркайте хубаво и оставете да поизстине .




За заека :
1 - заек
масло за шпиковане
червен пипер за натриване,
сол,
1 чаша- бира може и само вода

Приготвяне и пълнене на заека:
Измитият и добре изчистен заек се посолява като натриваме с ръка солта отвътре в коремчето и отвън.

Зашиваме коремчето до средата с конец да остане по малка дупка за пълнене.


Шпикова се с масло на дълбоко.
/С нож се пробожда месото и се тъпчи разреза с масло/ Особено сухото месо там се слага повече масълце.




Пълни се зайчето с приготвената плънка слагаме парче масло и се зашива с конец.
Връзваме краката също с конец и го мажем отвън целия ,обилно с червен пипер , масло или олио .Слагаме и под краченцата парчета масло.
Налива се една к.чаша биричка и малко водичка   /или само 1 ч.ч. вода/ и печем под фолио (хубаво и плътно завито) в дълбока тава.




Завих с фолио плътно за няма дупки от страни.
Сложих във фурната .
Първо включваме на силно да заври ... и после намаляваме фурната на много слабо 150 градуса и се пече цяла нощ .
По време на печенето от време на време се полива със соса от тавата.
Така става крехко и костите се отделят сами при бавното печене.
Ако не искате през нощта да се пече ускорявате печенето на повече градуси- около 220.



Когато вече е готов аз нарязах няколко картофа и сложих около зайчето и пекох без фолио, докато станат картофите.
Стават много вкусни ,защото поемат от сока в който е печен заека.



~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар