Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 8 ноември 2016 г.
Постен хляб
ПРОДУКТИ ЗА 1 голям ХЛЯБ
20гр. мая жива/аз използвам Турска/или 1бр.7гр. суха
400мл.- топла водичка
1ч.л.-сол
2ч.л.-захар
2с.л. олио
1с.л.-оцет
около 900гр- 1,000кг -брашно
В топлата водичка слагам маята и захарта и бъркам да се разтвори хубаво маята.
Добавям малко брашно да стане като боза и завивам да втаса подкваса за около 10-15 мин.
Ако е суха, сипвам в брашното.
През това време си пресявам брашното.
Правя кладенче и изсипвам втасалата мая.
Меся средно меко тесто /в машината ако е... да не маже под бъркалките/
Оформям хляба, поръсвам с брашно и с ръка разтривам навсякъде и нарязвам отгоре с бръснарско ножче и тогава слагам в тавичка, като предварително съм сложила хартия за печене.
Така оформен го завивам с кърпа и слагам във фурната на 50 градуса да втаса.
Когато удвои обема си ....махам кърпата и увеличавам фурната на 180 градуса.
Така пека до готовност .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ех, че вкусно хлебче! Поздрави, Здравче!
ОтговорИзтриванеКаква е целта на добавяне на ОЦЕТ в тестото ?
ОтговорИзтриване