Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
неделя, 17 февруари 2019 г.
КРЕМ БРЮЛЕ
Продукти:
6бр.-жълтъци
100гр.-захар
2бр-ванилия
500мл-течна сметана
За карамела
захар - по 1 с.л. на купичка
горелка - за карамелизиране на захарта
Приготвяне:
Жълтъците със захарта и ванилията разбих до побеляване.
Сметаната загрях, /без да завира/ и на тънка струя прибавих към жълтъците, като непрекъснато бърках.
Разбих до хомогенна смес.
Налях през цедка в шоли /или купички/ за крем.
Наредих в тавичка и добавих вода, малко над половината на купичките.
Сложих във фурната и пекох на водна баня на 165 градуса за 35 минути.
Готовият крем охладих добре.
Непосредствено преди да сервирам, посипах с лъжица кристална захар, която карамелизирах с помощта на горелка.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравейте! Каква марка сметана използвате? Правих няколко пъти по различни рецепти, или се отделя вода, или сместа остава рядка! Вашето брюле изглежда толкова апетитно, чудно е! Благодаря!
ОтговорИзтриване