Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 11 февруари 2020 г.
Пухкав, домашен хляб!
продукти
200 мл.-прясно мляко,
2 -яйца,
2 с.л.-кисело мляко,
2 с.л.-олио,
1 с.л.-захар,
1 ч.л.-сол,
7 гр. -суха мая,или 1/2 кубче жива
брашно 500 гр.
Приготвяне
Всичко омесих .
Сложете още брашно или вода ако е нужно за средно меко тесто.
Разделих на 2 части.
Всяка част оформих на топка и леко разтеглих на дължина и сложих в тавата която покрих предварително със хартия за печене.
Оставих да втаса за около 30 мин във фурната на 50 градуса,покрит с хавлия.
Пекох на 200градуса докато се зачерви коричката.
Хубавото на този хляб е че не се рони и за 3-4 дни си е мек и вкусен!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много е вкусен. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриване