3 връзки- пресен кромид (може и стар, може и без кромид)
4-5 бр.- яйца
1,1/2 с.л.- брашно
1 ч.л.- червен пипер
150 г.- сирене
1-2 ч.ч.- вода, като за манджа
2-3 с.л.- олио или масло 2с.л.
сол- ако е необходимо в зависимост сиренето дали е солено
Приготвяне
В олиото запържих хубаво, лука да омекне.
Прибавих брашното и червеният пипер, и те да се запържат, долях тогава и водата - като за яхния. Когато завря водата, добавих яйцата и леко ги натиснах да може да им се пукне жълтъка и леко обърках.
Варих на тих огън около 5 мин.
Накрая поръсих натрошеното сирене и обърках.
Ако не е достатъчно солено сиренето, можем да прибавим малко сол.
Простичка и много вкусна, бабината манджица!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар