Продукти
4 - яйца, 3 - средни ябълки,
3 ч.ч - брашно,
1ч.ч.- захар,
1ч.ч. - прясно мляко,
1/2ч.ч. - олио,
2ч.л. - какао,
1п.-бакпулвер,
1ч.л. - течна ванилия,
няколко капки ром есенция.
сладко от ягоди, боровинки каквото имате
шепа счукани орехи
Приготвяне
Ябълките рендосах и изцедих течността от тях.
Разбих яйцата със захарта, добавих олиото и млякото и пак разбих.
След това добавих брашното с бакпулвера.
От сместа отделих малко в една купа и добавих какаото и орехите.
А в бялата смес сложих отцедените ябълки.
На дъното на форма за кекс сложих
*половината от ябълковата смес,
*след това добавих сладкото,
*след това какаовата смес
*и отгоре пак бялата.
Поръсих със шоколадови капки.
Пекох на 180° на долно ниво
По средата на печене вдигнах на средно ниво, пуснах на вентилатор и пекох на 170 градуса до готовност до суха клечка.
Пекох го около час.
След като го охладите може да направите глазура и го залеете.
За глазурата
55гр разтопено масло,
250гр пудра захар и няколко лъжици топло мляко.
Разбих с миксер до гъстота по желание.
Пак разделих на две и в едната добавих малко какао.
КОПИРАНА ОТ Veselin Slavov
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар