Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 21 август 2022 г.

Пидета със сирене, чушка, яйце и кашкавал и кренвиршки

Продукти за тестото: 
+ , -  1кг. - 1,200кг.- брашно, 
3 - яйца,
 1 кофичка 400гр. - кисело мляко,
250мл.- пр.мляко, 
100мл.- вода(марна), 
1п.- суха мая,
1с.л.- сол, 
1ч.л. - захар, 
1ч.л. - сода, 
1-2 капки - оцет. 
1ч.л. - олио 
Плънка
За кренвиршките
 Кренвирши
Лютеница по желъние

 Плънка за пидетата
2 яйца
200гр натрошено сирене
хубаво ги объркваме
 
1 чушка нарязана на ситно
Още
100гр.  натрошено сирене
 Настърган кашкавал за отгоре

 Приготвяне на тестото:
Яйцата + олиото, разбиваме. Кис.мл. + содата(да шупне) Маята + марната вода + 1ч.л.захар + 1-2с.л.брашно. Брашното пресято + солта. Смесваме яйчената сме<с активираната мая и шупналата сода(една две капки оцет, за да не мирише на сода). Прибавяме към брашното, и месим.
 Оставяме да втаса, разделяме на топки всяка колкото тенис топка. Всяка топка разточваме на тънък кръг. В двата противоположни, края на къга, на ивичка слагам сместа от сиренето и яйцата. Завивам всеки край като се старая да загърна, плънката. Тогава съединявам двата края като се старая в средата да остане кладенче. В него по малко слагам нарязаната чушка, сиренце натрошавам и отгоре настърган къшкъвал. Плънкъта може да си сложите по ваш вкус. Пече се на 180 градуса до готовност. Тук постъпково снимах как се оформят, пидетата. Плънката в средата е кисели краставички и кренвирши нарязани на кубчета.
Тестото може да използваме за тутманик или пита и всякакви, други тестени изделия.

2 коментара:

  1. Мале, как изглеждат само...Благодаря за всички рецепти! Следя те, попивам, правя и се кефя. Моите в къщи също. Много добре обясняваш и рецептите ти са много точни. Вълшебница си, Зиче!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравете, Валя! Благодаря за доверието и милите думи! Много се радвам, че съм допринесла за радост и наслада в дома ви! Старая се рецептите ми да са лесни и достъпни за всички. 😍

    ОтговорИзтриване