+,- 1кг-брашно
100мл.-прясно мляко
400мл.- топличка вода
2с.л.- кисело мляко
1бр.-суха мая/или 1/2 кубче, прясна/
2с.л.- зехтин или олио
1 равна с.л.-сол
1 пълна с.л.-захар
сирене за плънка
Приготвяне:
В пресятото брашно слагам сухите продукти и разбърках.
Добавих леко затопленото прясно мляко и зехтина и киселото мляко.
Омесих меко тесто.
Аз използвах купите на Таперуер ,че ми е по лесно и става с няколко хлопчене на купата.
Оставих да втаса за 15-20мин. в купата.
Вижте тук ако имате интерес
ТУК ИМА ВИДЕО КАК СЕ ПРАВЯТ
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Направих дълъг фитил от половината тесто и то нарязах на равни парчета.
Всяка топка разплесках с пръсти на кръг. Намазах обилно с олио и така сложих друг кръг върху него пак намазах с олио и така ...едно върху друго поставих 5 кръгчета.
Разточих всичките заедно на голям кръг, и навих на руло.
Рулото нарязах на равни части.
Всяка част разстлах с пръсти на кръгче и сложих сиренце в средата и загърнах кръгчето.
Наредих в тавата покрита с хартия за печене.
Другата половина от тестото може да си я направите на хляб или отново на сиренки. Ние защото сме двама и цялата рецепта ни идва повече и винаги си пека хляб с втората половина от тестото.
Покрих с кърпа и оставих във фурната на 40 градуса отново да втасат.
Намазах с жълтък и поръсих семена.
Пекох на 190 градуса до готовност.
Много сполучлива рецепта
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар