500гр.- пилешки дробчета
5 стръка- праз
100мл.- бира или вода
сол,
червен пипер,
50гр.- масло
олио
100гр.- кашкавал
ТАКА ГО ПРИГОТВЯМ
Дробчетата ги измивам добре, слагам ги в тава в която ще се пекат.
Нарязвам праза на едро.
В тиган с малко олио го запържвам до полуготовност.
Прибавям накрая 1/2ч.л. червен пипер и махам от котлона.
Тогава изсипвам праза при дробчетата.
Поливам с бирата,/или вода/ солта, маслото и хубаво обърквам.
Така пека на 220градуса около 30 мин.
Накрая поръсвам с кашкавала и леко запичам да се разтопи.
МНОООГО, ВКУСНОООООО!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар